Pénztárcabarát kiegészítők az ünnepekre

Pénztárcabarát kiegészítők az ünnepekre

Címlap / Stílus / Divat / Pénztárcabarát kiegészítők az ünnepekre

Ha karácsony tájékán már úgy érzed, mindenre maradt pénzed, csak magadra nem, akkor jó eséllyel szeretnéd minél olcsóbban megúszni az öltözködést, készülődést. Szerencsére a márkás holmik között keresgélve is találsz olyan kiegészítőket, amik alacsony áruk ellenére meglehetősen látványosak.

Nyakláncok

A nyakláncok terén a mostani divat szerint egy különleges átmenetet figyelhetünk meg. Bár még mindig hódítanak a statement változatok, egyre inkább előtérbe kerülnek az egészen vékony láncok is, főleg a medálos kivitelezések.

Mindegy, melyiket választod, mindegyik típus kiválóan illik a karácsonyi hangulathoz, csupán arra kell ügyelned, hogy ne ess túlzásba. Egy statment nyaklánc annyira hangsúlyos, hogy nem sok kiegészítőt tűr meg maga mellett, sőt, egy igazán feltűnő ruhát sem feltétlenül. 

A finom, szolid nyakláncokkal már más a helyzet, azokhoz nyugodtan viselhetsz akár extravagáns fülbevalót, vagy szembeötlőbb ruhát is. Persze a stílusok egyeztetésére azért ügyelj, az összhang karácsonykor is kiemelten fontos.

 1. H&M, 1 790 Ft 
 2. F&F, 1 990 Ft 
 3. H&M, 1 290 Ft 
 4. Tally Weijl, 1 200 Ft 
 5. Promod, 2 100 Ft 
 6. Accessorize, 2 400 Ft 

Fülbevalók

A fülbevalók kiváló alkalmi viseletet jelenthetnek, mérettől teljesen függetlenül.

A kisebb változatok tökéletesen megfelelnek azokhoz a ruhákhoz, amik kellőképpen díszítettek, illetve akkor is kiválóak, ha inkább a nyakláncodat helyeznéd a középpontba.

Különösen a statement, nagyméretű nyakékekhez nem passzolnak a méretes fülbevalók, ezek mellé mindenképpen kisebbet válassz. 

Egyébiránt a többi ruhához igazán alkalmi viseletet kölcsönöznek a méretes, hosszan lelógó fülbevalók. Ha utóbbihoz igazítod a sminkedet is, egyszerűen nem foghatsz mellé, garantáltan ünnepélyes lesz a végeredmény.

A színeket illetően jöhetnek a visszafogott, letisztult tónusok, de a feltűnő árnyalatok és a csillogás is hódít minden mennyiségben.

 1. H&M, 1 290 Ft 
 2. F&F, 990 Ft 
 3. Esprit, 1 500 Ft 
 4. Tally Weijl, 1 200 Ft 
 5. Esprit, 1 800 Ft 
 6. Promod: 1 500 Ft 
 7. Promod: 1 500 Ft 

Karkötők

A karkötőkben az a nagyszerű, hogy kecsességet kölcsönöznek viselőiknek, ráadásul mivel távol esnek az arctól, akár feltűnő ékszerek mellé is párosíthatóak.

Jól illenek a hétköznapi, de az ünnepi viselethez is, mondhatjuk, hogy kortalanok, tehát gyermekkortól kezdve bátran viselhetjük különböző típusaikat.

Az ünnepi viseletet illetően az idei szezonban nagyon divatosnak bizonyulnak a halmozott, egészen vékony, rendkívül elegáns karkötők, amik egyébként önmagukban is megállják a helyüket.

Arra azért érdemes ügyelni, hogy a karkötő színe, stílusa passzoljon az öltözékedhez és a többi kiegészítődhöz is, hiszen karácsonykor az egyik legfontosabb szempont az ékszerek közötti idill megteremtése. 

 1. H&M, 1 290 Ft 
 2. H&M, 9 90 Ft 
 3. Esprit, 2 400 Ft 
 4. Asos, 2 200 Ft 
 5. Mango, 2 400 Ft 

Gyűrűk

Sokan nem választanak extra gyűrűt az ünnepi öltözékükhöz, pedig időnként ez az apró kiegészítő teheti fel a pontot a tökéletes megjelenésre.

A divatot tekintve, akárcsak a karkötők esetében, úgy tűnik, a gyűrűk világában is hódítanak a halmozott kivitelezések. Sok esetben nem csupán egy gyűrűt tudsz vásárolni, hanem egy komplett szettet, amit aztán kedvedre variálhatsz, s akár egyesével is viselheted őket.

Persze a kisebb, halmozott gyűrűk mellett a statement változatok ugyancsak divatosak maradtak, ami jó hír azoknak, akik kedvelik a feltűnő ékszereket. Egy jól összepárosított statement gyűrűk és nyaklánc, vagy fülbevaló tökéletes ünnepi kettős lehet.

 1. H&M, 1 290 Ft 
 2. F&F, 1 290 Ft 
 3. Tally Weijl, 6 00 Ft 
 4. Asos, 1 700 Ft 
 5. Accessorize, 2 400 Ft 
 6. H&M, 1 790 Ft 

Téli kiegészítők

Azokra az alkalmakra, amikor nem otthon fogtok ücsörögni, hanem kimozdultok, akár rokonlátogatásra, akár karácsonyi vásárra, jól jönnek a meleg, téli kiegészítők.

Ezeknek nagy előnyük, hogy többségükben időtállóak, tehát nem egy szezonra vásároljuk meg őket, ráadásul ajándéknak is igazán tökéletesek.

A sapkák, sálak és a kesztyűk amellett, hogy melegen tartanak, öltöztetnek és stílust is adnak, feléve, hogy jól válogatod meg őket (amennyiben nem kedveled a sapkákat, idén nyugodtan válassz fejpántokat, fülvédőket, ezek is abszolút divatosak).

A melegen tartó kiegészítőket érdemes legalább színben összehangolni, így még teljesebb képet nyújthatnak, de persze ez nem aranyszabály, csupán egy kiváló lehetőség.

 1. H&M, 1 290 Ft 
 2. Orsay, 1 500 Ft 
 3. Orsay, 2 400 Ft 
 4. Esprit, 3 000 Ft 
 5. Tally Weijl, 1 500 Ft
 6. F&F, 2 890 Ft 

Táskák

Ha az ünnepi alkalomról beszélünk a táskákat illetően, akkor egy fontos szempontot kell figyelembe vennünk, ez pedig a méret.

Szerencsére a kisebb kivitelezés a spórolás szempontjából előny is, általánosságban véve a borítéktáskák jóval olcsóbbak, mint a nagy, sok anyagot igénylő változatok. Természetesen ebben is akad kivétel, de ha szerencséd van, és esetlegesen egy akciót is kifogsz, kedvező áron, párezer forintért hozzájuthatsz egy alapdarabhoz. 

A táska megint csak nem egy alkalomra szól, főleg nem a kisméretű, ünnepi változatok, amiket egyáltalán nem használunk napi rendszerességgel, csupán a különlegesebb eseményeken vetjük be őket. Ha megengedheted magadnak, válassz kicsit drágábbat, úgy még látványosabb darabra tehetsz szert.

 1. H&M, 2 990 Ft 
 2. Tally Weijl, 3 000 Ft 
 3. F&F, 2 890 Ft 
 4. Tally Weijl, 4 800 Ft 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást