Divat / Stílus

Pénztárcabarát kiegészítők az ünnepekre

Pénztárcabarát kiegészítők az ünnepekre

Ha karácsony tájékán már úgy érzed, mindenre maradt pénzed, csak magadra nem, akkor jó eséllyel szeretnéd minél olcsóbban megúszni az öltözködést, készülődést. Szerencsére a márkás holmik között keresgélve is találsz olyan kiegészítőket, amik alacsony áruk ellenére meglehetősen látványosak.

Nyakláncok

A nyakláncok terén a mostani divat szerint egy különleges átmenetet figyelhetünk meg. Bár még mindig hódítanak a statement változatok, egyre inkább előtérbe kerülnek az egészen vékony láncok is, főleg a medálos kivitelezések.

Mindegy, melyiket választod, mindegyik típus kiválóan illik a karácsonyi hangulathoz, csupán arra kell ügyelned, hogy ne ess túlzásba. Egy statment nyaklánc annyira hangsúlyos, hogy nem sok kiegészítőt tűr meg maga mellett, sőt, egy igazán feltűnő ruhát sem feltétlenül. 

A finom, szolid nyakláncokkal már más a helyzet, azokhoz nyugodtan viselhetsz akár extravagáns fülbevalót, vagy szembeötlőbb ruhát is. Persze a stílusok egyeztetésére azért ügyelj, az összhang karácsonykor is kiemelten fontos.

 1. H&M, 1 790 Ft 
 2. F&F, 1 990 Ft 
 3. H&M, 1 290 Ft 
 4. Tally Weijl, 1 200 Ft 
 5. Promod, 2 100 Ft 
 6. Accessorize, 2 400 Ft 

Fülbevalók

A fülbevalók kiváló alkalmi viseletet jelenthetnek, mérettől teljesen függetlenül.

A kisebb változatok tökéletesen megfelelnek azokhoz a ruhákhoz, amik kellőképpen díszítettek, illetve akkor is kiválóak, ha inkább a nyakláncodat helyeznéd a középpontba.

Különösen a statement, nagyméretű nyakékekhez nem passzolnak a méretes fülbevalók, ezek mellé mindenképpen kisebbet válassz. 

Egyébiránt a többi ruhához igazán alkalmi viseletet kölcsönöznek a méretes, hosszan lelógó fülbevalók. Ha utóbbihoz igazítod a sminkedet is, egyszerűen nem foghatsz mellé, garantáltan ünnepélyes lesz a végeredmény.

A színeket illetően jöhetnek a visszafogott, letisztult tónusok, de a feltűnő árnyalatok és a csillogás is hódít minden mennyiségben.

 1. H&M, 1 290 Ft 
 2. F&F, 990 Ft 
 3. Esprit, 1 500 Ft 
 4. Tally Weijl, 1 200 Ft 
 5. Esprit, 1 800 Ft 
 6. Promod: 1 500 Ft 
 7. Promod: 1 500 Ft 

Karkötők

A karkötőkben az a nagyszerű, hogy kecsességet kölcsönöznek viselőiknek, ráadásul mivel távol esnek az arctól, akár feltűnő ékszerek mellé is párosíthatóak.

Jól illenek a hétköznapi, de az ünnepi viselethez is, mondhatjuk, hogy kortalanok, tehát gyermekkortól kezdve bátran viselhetjük különböző típusaikat.

Az ünnepi viseletet illetően az idei szezonban nagyon divatosnak bizonyulnak a halmozott, egészen vékony, rendkívül elegáns karkötők, amik egyébként önmagukban is megállják a helyüket.

Arra azért érdemes ügyelni, hogy a karkötő színe, stílusa passzoljon az öltözékedhez és a többi kiegészítődhöz is, hiszen karácsonykor az egyik legfontosabb szempont az ékszerek közötti idill megteremtése. 

 1. H&M, 1 290 Ft 
 2. H&M, 9 90 Ft 
 3. Esprit, 2 400 Ft 
 4. Asos, 2 200 Ft 
 5. Mango, 2 400 Ft 

Gyűrűk

Sokan nem választanak extra gyűrűt az ünnepi öltözékükhöz, pedig időnként ez az apró kiegészítő teheti fel a pontot a tökéletes megjelenésre.

A divatot tekintve, akárcsak a karkötők esetében, úgy tűnik, a gyűrűk világában is hódítanak a halmozott kivitelezések. Sok esetben nem csupán egy gyűrűt tudsz vásárolni, hanem egy komplett szettet, amit aztán kedvedre variálhatsz, s akár egyesével is viselheted őket.

Persze a kisebb, halmozott gyűrűk mellett a statement változatok ugyancsak divatosak maradtak, ami jó hír azoknak, akik kedvelik a feltűnő ékszereket. Egy jól összepárosított statement gyűrűk és nyaklánc, vagy fülbevaló tökéletes ünnepi kettős lehet.

 1. H&M, 1 290 Ft 
 2. F&F, 1 290 Ft 
 3. Tally Weijl, 6 00 Ft 
 4. Asos, 1 700 Ft 
 5. Accessorize, 2 400 Ft 
 6. H&M, 1 790 Ft 

Téli kiegészítők

Azokra az alkalmakra, amikor nem otthon fogtok ücsörögni, hanem kimozdultok, akár rokonlátogatásra, akár karácsonyi vásárra, jól jönnek a meleg, téli kiegészítők.

Ezeknek nagy előnyük, hogy többségükben időtállóak, tehát nem egy szezonra vásároljuk meg őket, ráadásul ajándéknak is igazán tökéletesek.

A sapkák, sálak és a kesztyűk amellett, hogy melegen tartanak, öltöztetnek és stílust is adnak, feléve, hogy jól válogatod meg őket (amennyiben nem kedveled a sapkákat, idén nyugodtan válassz fejpántokat, fülvédőket, ezek is abszolút divatosak).

A melegen tartó kiegészítőket érdemes legalább színben összehangolni, így még teljesebb képet nyújthatnak, de persze ez nem aranyszabály, csupán egy kiváló lehetőség.

 1. H&M, 1 290 Ft 
 2. Orsay, 1 500 Ft 
 3. Orsay, 2 400 Ft 
 4. Esprit, 3 000 Ft 
 5. Tally Weijl, 1 500 Ft
 6. F&F, 2 890 Ft 

Táskák

Ha az ünnepi alkalomról beszélünk a táskákat illetően, akkor egy fontos szempontot kell figyelembe vennünk, ez pedig a méret.

Szerencsére a kisebb kivitelezés a spórolás szempontjából előny is, általánosságban véve a borítéktáskák jóval olcsóbbak, mint a nagy, sok anyagot igénylő változatok. Természetesen ebben is akad kivétel, de ha szerencséd van, és esetlegesen egy akciót is kifogsz, kedvező áron, párezer forintért hozzájuthatsz egy alapdarabhoz. 

A táska megint csak nem egy alkalomra szól, főleg nem a kisméretű, ünnepi változatok, amiket egyáltalán nem használunk napi rendszerességgel, csupán a különlegesebb eseményeken vetjük be őket. Ha megengedheted magadnak, válassz kicsit drágábbat, úgy még látványosabb darabra tehetsz szert.

 1. H&M, 2 990 Ft 
 2. Tally Weijl, 3 000 Ft 
 3. F&F, 2 890 Ft 
 4. Tally Weijl, 4 800 Ft 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást