Pénztárcabarát esküvő 7 lépésben

Pénztárcabarát esküvő 7 lépésben

Címlap / Szerelem / Esküvő / Pénztárcabarát esküvő 7 lépésben

Szeretnétek összeházasodni, de anyagi helyzetetek nem teszi lehetővé a fényűző lagzit? A nagy nap akkor is csodálatos lehet, ha nem száztagú a vendégsereg! A jól megszervezett menyegző nem feltétlenül kerül egy vagyonba, ha megfogadod a következő tippeket.

Időpont: szezonon kívül

A párok nyáron, pontosabban májustól szeptemberig esküsznek a legszívesebben. A napsütéses szombatra szóló időpontok általában már előző év végén elkelnek az anyakönyvvezetőnél, ráadásul a szervezéshez szükséges többi dolog beszerzésére, s egyeztetése is gondot jelenthet.
Éppen ezért ilyenkor sokan felárral dolgoznak, amit a csúcsidőszak előtt és után elkerülhettek.

Ruha: akciósan a boltból

A legtöbb esküvői ruhaszalonban éppúgy frissül a készlet, mint bármelyik más ruházati cikkeket árusító boltban. Ez azt jelenti, hogy a szezon végén lényegesen alacsonyabb áron juthatsz az álomdarabhoz, mint egyébként.
Mivel itt nem lehet olyan egzakt módon divatról beszélni, mint a konfekció árunál, aggódnod sem kell, hogy esetleg idejétmúlttá válik.

Csokor: szezonális virágokból

Nem feltétlenül szükséges óriási, méregdrága csokrot köttetned. A szaküzletek többségében ugyanis jól megkérik a virág árát, ha tudják, hogy esküvőre lesz.
Néhány ezresből kihozhatod az egészet, ha egy kész csokrot választasz ki a kötészetben, esetleg úgy készítteted el, hogy azt mondod, például születésnapra lesz. Füllenteni nem szép dolog, de ennyi belefér, mert nem fáj senkinek!

Helyszín: kültéri

Az amerikai trend terjedésének hatására egyre többen képzelnek el maguknak kültéri esküvőt. Erre a tavaszi és őszi hónapok is ideálisak lehetnek, bár tény, hogy a dolog rejt némi kockázatot magában – amit viszont sátorral orvosolhattok.
Az átmeneti évszakokban ráadásul kivételesen gyönyörű a természet, ami kedvez az elképesztően jó fotók születésének.

Ellátás: mindenki hoz valamit

Sok országban bevett szokásnak számít, hogy az ifjú pár nem a saját zsebéből eteti és itatja a vendégeket, hanem megkéri őket: járuljanak hozzá valamilyen étellel vagy itallal az eseményhez.
Ha mindenki főz vagy süt valamit a nagy napodra, esetleg hoz egy hidegtálat, a vendégek akár többször is jóllakhatnak, s a pénzetek is megmarad!

Fotózás: baráti szívesség

A profi fotós felkérése gyakran borsos összeget kóstál. A technológia és az elméleti tudás azonban már a hétköznapokban is elérhető, így szinte mindenkinek akad legalább egy olyan rokona, barátja vagy ismerőse, aki szívességből, esetleg jelképes összegért elvállalja a dolgot.
Arról nem is beszélve, hogy a vendégek általában maguktól hoznak nagy felbontású masinát, amivel akár HD minőségben is lehet videózni.

Torta: egyszerűbb és finomabb

Az esküvői torta biznisze olyan mértéket öltött, amit ép ésszel nehéz fölfogni. A legegzotikusabb ízkombinációkból, színárnyalatokból és díszítésekből válogathatsz, és a remekmű végül akár százezrekbe is kerülhet.
Pedig egy szépen dekorált, többszintes cukrászsütemény simán kihozható húszezer forint alatt, ha jó helyen keresed. Ráadásul szemrebbenés nélkül kiválaszthatod a jól bevált, kedvenc ízeiteket!
Amennyiben úgy érzed, hogy tényleg csak az anyagiak állnak a boldogságotok útjában, mindenképpen érdemes végiggondolnotok a kiadáscsökkentő ötleteket a pároddal!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást