Mivel készüljünk a pelenkázó berendezése során?

Mivel készüljünk a pelenkázó berendezése során?

Címlap / Életmód / Család / Mivel készüljünk a pelenkázó berendezése során?

Kétség nem férhet ahhoz, hogy minden szülő a lehető legjobbat akarja megadni a gyermekének. Éppen ezért már a gyermek születése előtt lázas készülődésbe fognak. A gyerekszoba kialakítása rengeteg tervezést igényel, és messze nem csupán a stílust és a színvilágot kell gondosan kiválasztani. (x)

A babaszobában rendkívül nagy szerepet játszik a kiságy, a szoptatósfotel, valamint a pelenkázó. Ma ez utóbbit vesszük górcső alá!

Mi kerüljön a pelenkázó közelébe?

A pelenkázó, a pelenka és a popsikrém triumvirátusa lesz az, ami az első idők hangulatát alapvetően meg fogja határozni. Igencsak sok időt fogunk ott tölteni babánkkal, ezért mindenből valóban a legjobbat kell választanunk. 

Popsikrém tekintetében a Sudocrem évtizedek óta verhetetlen, így ezt semmiképpen se hagyjuk ki a babakelengyéből.

Talán nem is kell nagyon mondani, de a babák bőre rendkívül finom és érzékeny, így nagyon gondosan kell bánni vele. Ellenkező esetben csúnya pirosodásra, sőt, akár véres sebekre is számíthatunk. Ez utóbbiak magától értetődő módon kellemetlen, sőt sokszor fájdalmas érzetet kelthetnek a piciben, aki sajnos szavak hiányában csak sírással próbálhatja meg tudomásunkra hozni, hogy most valami nem jó neki.

Ezek után talán egyértelmű, hogy a popsikenőcsből a legjobbat tesszük a virtuális kosarunkba, amikor a Pelenkapiac webáruházában vásárolunk.

A kosárba még feltétlenül kerüljön optimális méretű pelenka, elégséges mennyiségű és kiváló minőségű törlőkendő és persze a Sudocrem, ami szintén többféle kiszerelésben kapható.

Egyáltalán milyen pelenkázót válasszunk?

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy milyen bútort válasszunk erre a célra.

Talán a legpraktikusabb, ha egy komódos kialakítású darab mellett tesszük le a voksunkat. Itt ugyanis minden a kezünk ügyében lesz, kiváltképp akkor, ha még egy polcot is helyezünk a komód fölé.

Persze sok esetben nincs elegendő hely egy komód számára, így sokan egy pelenkázóasztallal vagy egy kiságy fölé helyezhető pelenkázólappal oldják meg ezt a vitális kérdést. Természetesen ők sem maradnak praktikus tárolók nélkül, ma már számos üzlet árusít felakasztható tartókat többféle méretben.

Csak azt, ami valóban szükséges!

Első gyermeknél szinte mindenki kivétel nélkül beleesik abba a hibába, hogy sok olyan holmit, kiegészítőt megvesz, aminek aztán semmi hasznát nem veszi. Ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő, érdemes a rokoni és baráti családoknál is érdeklődni a tapasztalatokat illetően. Ha így teszünk, garantáltan kevesebbet fogunk költeni, és még a babaszoba sem lesz olyan zsúfolt.

Ne feledjük, a boldog gyermekkor legfőbb ismérve az egyszerűség. Nem kell sok tárgy, de ami van, az minőségi legyen. Épp úgy, mint a popsikrémek esetében. Sőt, a babás dolgokon spórolni sem szabad, hiszen a megtakarított forintjainknak legtöbb esetben nagy ára van: a saját és a babánk nyugalmával és komfortérzetével fizetünk érte. Ha vásárolni készülünk például a Pelenkapiac webáruházában, akkor ezt mindig tartsuk szem előtt!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!