A paleo-vegán diéta a kulcs a jó alakhoz és a bolygó megmentéséhez

A paleo-vegán diéta a kulcs a jó alakhoz és a bolygó megmentéséhez

Címlap / Életmód / A paleo-vegán diéta a kulcs a jó alakhoz és a bolygó megmentéséhez / 2. oldal

Előnyök és hátrányok

Akinek fontos az ökológialag „korrekt” étkezés, de nem tudja elkötelezni magát a vegetáriánus vagy vegán diéta a mellett, annak jó megoldás lehet a pegán étrend. Itt ugyanis a bevitt táplálék háromnegyede gyümölcsből és zöldségből áll, a maradék egynegyed pedig etikus forrásból származó húsból.

Fontos megjegyezni, hogy a pescaterian diétával ellentétben a pegánizmus nem csak halat enged, hanem egyéb állatok húsát is. Kétségkívül előny tehát, hogyha valaki nem tud lemondani a húsról, de elengedhetetlen számára, hogy étrendje öko-barát legyen. Ezzel a diétával a lehető legközelebb jut a környezetbarát étkezéshez. 

Hátránya az, hogy odafigyelést és ezáltal viszonylag sok előkészületet kíván, ami elég időigényes. Ezen kívül – ahogy már említettük – az organikus étkezés nem olcsó, így egyesek számára ez is visszatartó tényező lehet a pegán diétával szemben.

Egyesek szerint a pegán étkezés is csak egy múló trend, amire most éppen rákaptak a tehetősebb fiatalok. Ők a gyors fogyás ígérete és az állatvédelem miatt magukénak érzik és ugyanúgy ki fog fújni, mint az eddigi diéta-trendek.

A fanyalgóknak ellentmond, hogy az ökológialag tudatos étkezés „divatja” remélhetőleg csak egyre népszerűbbé válik a bolygó érdekében, illetve az egészséges növény-alapú, de a minőségi fehérjét megengedő étkezés változatos és ízletes ételekkel kecsegteti a pegánizmus híveit. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást