Ettől a 10 ételtől nagy valószínűséggel pattanásos leszel

Ettől a 10 ételtől nagy valószínűséggel pattanásos leszel

Címlap / Életmód / Ettől a 10 ételtől nagy valószínűséggel pattanásos leszel

Tejtermékek

Még kiskoromban mondta sokat nagymamám, hogy „Ne igyál annyi tejet, fiam, mert kivirágzik a fejed!” Igaza volt. A tej és a tejtermékek sajnos aknét, pattanásokat okozhatnak. A kutatók folyton dolgoznak azon, hogy kiderítsék, miért lehet ez, de egyelőre csak gyanakodnak. Mégpedig a tejben lévő hormonokat hibáztatják azért, hogy sok-sok nem kívánt pattanást okoz a sok tej és tejtermék fogyasztása.

Természetesen nem érdemes teljesen mellőzni ezeket az élelmiszereket, mert egyrészt nagyon finomak, másrészt jót tesznek az egészségünknek is (főleg a joghurtok, kefirek). Kicsit csökkentsd a bevitelt, ha arra gyanakszol, hogy a tejfélék okozzák a pattanásaidat. Az állati eredetű tej jól helyettesíthető növényi változatokkal. Kísérletezz bátran, közben pedig figyeld a bőröd reakcióit.

Pattanást okozó tejtermékek
alvarez/istockphoto.com

Cukor és fehér liszt

Tudjuk, tudjuk, vannak ételek, amelyek csak akkor finomak, ha édesek, ha krémesek, karamellásak… de azért nem minden áron! A magas glikémiás indexű élelmiszerek megemelik a vércukor-szintet, és ez negatívan befolyásolhatja a bőröd állapotát.

Ha édesszájú vagy, akkor valóban kínszenvedés lemondani a sütikről és a mindenféle pékcsodákról, de már azzal is sokat teszel a bőröd egészséges állapotáért, ha igyekszel tudatosabban választani. Részesítsd előnyben azokat a finomságokat, amelyek teljes kiőrlésű gabonából készültek, és nem cukros töltelékkel, hanem mondjuk gyümölccsel.

Nude torta
istockphoto

Cukros, szénsavas üdítők

Magunk között szólva, ezeket hívjuk “lónyál”-nak. Semmire sem jók! Sem hidratálásra, sem élvezeti értéknek. A vércukor szinted az egekbe szökik miattuk, és itt máris életbe lép a listánk kettes pontja. Ha lehet, igyál inkább vizet, vagy valamilyen szuper gyümölcsteát.

Tippünk: Csinálj gyümölcsvizet. Egy liter ásványvízbe tegyél különböző citrusokat és egy kis mentát. Tedd a hűtőbe, és másnapra isteni finom üdítőd lesz, ami ráadásul egészséges is. Bármilyen gyümölccsel elkészítheted.

Pattanást okozó ital
nevodka/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást