Brokkoli: nyersen
A gyakran szuperételként is emlegetett brokkoli rengeteg szulforafánt tartalmaz, amit bizonyítottan rákellenes összetevőként tartanak számon a táplálkozástudományban.
„Kutatások alapján feltételezhető, hogy nemcsak a rákot megelőző állapotban lévő sejteket pusztítja el, és akadályozza meg őket az osztódásban, hanem még a gyomorfekély és a gyomorrák kockázatát is mérsékeli” – részletezi Helen.
Összehasonlító vizsgálatok során sikerült megállapítani, hogy a nyers brokkoli több szulforafánt rejt, mint a sült változat.
Ennél a zöldségnél létfontosságú enzim, mirozináz bomlik le a hő hatására. Egy kis párolás viszont még rendben van.
„Kutatások alapján feltételezhető, hogy nemcsak a rákot megelőző állapotban lévő sejteket pusztítja el, és akadályozza meg őket az osztódásban, hanem még a gyomorfekély és a gyomorrák kockázatát is mérsékeli” – részletezi Helen.
Összehasonlító vizsgálatok során sikerült megállapítani, hogy a nyers brokkoli több szulforafánt rejt, mint a sült változat.
Ennél a zöldségnél létfontosságú enzim, mirozináz bomlik le a hő hatására. Egy kis párolás viszont még rendben van.
1 hozzászólás
Czebe Toth Erzsébet
2021.11.01., 13:51Én ugyan nagyon szeretem a spenótot ..jó fokhagymásan, bundáskenyérrel. A sóskát szivesen ……elrágcsálom nyersen is….. Na de a spenótot………HÁT NEEEEEEEEEEM.