Az idén sokkal több paradicsomot ültettem, mint korábban, aminek meg is lett az eredménye: nem győzöm félretenni a hideg hónapokra.
1/5 Paradicsomszósz
Idén tettem el először paradicsomszószt, de biztos, hogy fogok máskor is. Egyszerű módszert választottam a célra: a paradicsomokat félbevágtam, fokhagymával, vöröshagymával, sóval, zöldfűszerekkel és egészen pici olajjal megsütöttem sütőben. Hűlés után lehúztam a héjakat, majd úgy, ahogy volt, az egészen összeturmixoltam és ismét felforraltam, majd sterilizált üvegekbe mertem. Már mehettek is a dunsztba! Készítettem külön bazsalikomos és extra fokhagymás verziót is, de természetesen bármilyen ízesítést egyénre szabhatsz, kipróbálhatsz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!