Unod már te is a megszokott kenyérrevalókat, a vajat, esetleg a margarint? Akkor ideje újítani egy kicsit. Ez a paprikás sajtkrém egészségesebb is előbb említett társainál.
Hozzávalók:
- 20 dkg edami sajt
- 5 dkg mascarpone
- 5 dkg feta sajt
- 1 kis doboz sovány tejföl
- pici só
- egy-két tekerésnyi feketebors
- 1 közepes méretű pirosas színű TV paprika
Elkészítés:
A feta sajtot egy kis tálban villával szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük a mascarponét. Az edami sajtot lereszeljük, majd a feta és a mascarpone keverékéhez adjuk.
Beledolgozzuk a tejfölt is.
Picikét megsózzuk. Tényleg csak egy picikét, mert a feta sajt is sós. Egy-két tekerésnyi feketeborssal ízesítjük.
A paprikát megmossuk, és szárazra töröljük. Néhány karikát a közepéről félreteszünk a sajtkrém díszítéséhez. A paprika többi részét apró kockákra vágva a sajtkrémbe forgatjuk.
Az elkészített paprikás sajtkrémet csinos tálkába kanalazzuk, majd a félretett paprikakarikákkal díszítjük.
Teljes kiőrlésű pékáruval fogyasztjuk, lehetőleg mértékletesen, tekintettel a sajtok kalóriatartalmára.