Óvd a környezetet, válassz környezetbarát csomagolást!

Óvd a környezetet, válassz környezetbarát csomagolást!

Címlap / Otthon / Háztartás / Óvd a környezetet, válassz környezetbarát csomagolást!

Számtalan lehetőség van már arra, hogy környezetbaráttá tegyük vállalkozásunkat. Egyre nagyobb teret hódít az online munkavégzés, több helyen megvalósulni látszik a papírmentes iroda, de a vendéglátásban is vannak erre kiváló alternatívák. Az alábbi cikkben megmutatjuk, melyek ezek! (x)

Itt van a környezetbarát csomagolás új generációja 

Prémium minőség és fenntarthatóság? Ezek ma már tökéletesen működnek együtt. Ha vetünk egy pillantást a környezetbarát csomagolások új generációjára, a stílus és az egyszerűség is kéz a kézben járnak. A fenntartható csomagolóanyagok ismérvei a komposztálhatóság, újrahasznosíthatóság és a többször használat lehetősége, melyek például a begreen termékeiben is megtalálhatók.

A begreen széles választékot kínál a környezetbarát csomagolás területén, így a vendéglátóipar minden szegmense válogathat belőlük. A street food büfék, az éttermi láncok, pékségek és cukrászdák is profitálhatnak belőle, ha olyan csomagolóanyagokat választanak, amelyekkel csökkentik a környezeti ártalmakat.

De milyen anyagok közül választhatunk?

Papír, kraft papír 

A papír az egyik legnépszerűbb újrahasznosítható alapanyag, melyből rendkívül változatos módokon használható fel. A fagyis tégelyektől kezdve a tasakokon keresztül a tálakig, tálcákig készíthető belőle csomagoló. Stílusos megjelenést ad a benne felszolgált ételnek, italnak, sőt akár még saját logóval is ellátható, így a brand népszerűsítésére is alkalmas.

Cukornád 

A cukornád megújuló erőforrásból származó alapanyag, melyből nagyszerű tányérok, tálcák, menüboxok készíthetők. Jellemzője, hogy strapabíró és 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, feldolgozása után sem kerül bele műanyag.

Fa 

Fából leginkább evőeszközök készíthetők, melyek használat után szintén lebomlanak, nem károsítják a környezetet. A fakés, favilla, fakanál bármilyen rendezvényen megállja a helyét, műanyag társaiknál ráadásul sokkal stílusosabb megjelenésűek.

Válassz környezetbarát csomagolást az egészséges jövőért 

A legtöbb vásárló már azok felé a vállalkozások felé fordul, amelyek a fenntarthatóságot teszik munkájuk fókuszába. Sokkal magasabb az ügyfélelégedettség is ezeknél a cégeknél. Nem érdemes tehát tovább várni a környezettudatos törekvések bevezetésével: ha a piacon versenyképesek szeretnénk maradni, a bolygónk jövőjéért is tennünk kell lépéseket. A begreen már elindult ezen az úton, csatlakozol hozzájuk?

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!