Otthoni sóterápia tippek, amiket érdemes kipróbálni

Otthoni sóterápia tippek, amiket érdemes kipróbálni

Címlap / Életmód / Egészség / Otthoni sóterápia tippek, amiket érdemes kipróbálni

Ahogy egyre inkább előtérbe kerülnek az otthoni, természetes gyógymódok, úgy kapnak helyet a különféle, néhol tradicionális sóterápiás eljárások. Az egészséges só kincset ér. Segít a felső légúti megbetegedésekben, az allergiás tünetek enyhítésében, és gyorssegély az anyukáknak a mindennapokban, ha nem szeretnének a gyerkőc első tüsszentésével az orvoshoz rohanni.

Gargalizálás

Torokfájás csillapítására ideális az otthon könnyedén elkészíthető sóoldat.

Keverj el langyos vízben egy kiskanál tengeri sót, rázd össze, majd ezzel végezd el az öblögetést. Használhatod te és a gyerekek is napi 3-4 alkalommal. Ha a kicsiknek nem ízlik az íze, akkor adj hozzá pár csepp citromlevet.

Egy előre elkészített oldatot egy napnál tovább ne használj, minden nap készíts frisset. A javulást már egy-két napon belül észre fogod venni.

Orrcsepp

Legtöbben erre a célra gyógyszertári oldatokat használnak, de éppúgy, ahogy az öblögetéshez, ehhez is el tudod készíteni otthon a sóoldatot, csupán a kivitelezés lesz másképp.

Töltsd bele fecskendőbe, és az egyik orrlyukadon szívd fel, a másikon pedig próbáld meg kifújni a folyadékot. Ezzel átmosod a járatokat.

Már négy-öt éves kortól alkalmazható, fájdalommentes otthoni gyógymód, amit akár a preventív szakaszban is használhatsz.

Sópipa

Allergia, asztma, megfázás és más légúti megbetegedések kiváló ellenszere.

Egy eszköz, ami köhögés esetén segíti a váladék felszakadását és kiürülését, így a légzés is könnyebbé válik.

A készüléket a szádba kell venni, és a csutorán keresztül belélegezni a levegőt, majd az orron kiengedni.

Meleg, sós borogatás

Biztosan már te is próbáltál fülfájásnál felmelegített párnát vagy rongyot tenni a füledhez, ami picit enyhítette a fájdalmat. Hasonlóképp működik ez a technika is.

Körülbelül 15-20 dkg (jó nagy maréknyi) sót önts egy edénybe, és melegítsd addig, amíg át nem veszi a meleget. Ha felforrósodott, akkor adagold bele egy textilbe, vagy akár egy zokniba, köss a szárára egy csomót, majd tedd a füledre.

Tipp: Először óvatosan, nehogy túl meleg legyen, főleg a kicsiknek ne okozz negatív élményt ezzel. Sokáig tartja a meleget, és a zokniban lévő só akárhányszor újramelegíthető.

Sóslevegős levegőtisztító

Az otthonodba viszi a sóbarlang terápiák gyógyhatását.

Alsó- és felsőlégúti hurutok, illetve allergia, asztma esetén érdemes elgondolkozni a beszerzésén.

Megtévesztő a funkciója, hiszen nem párásít, hanem a készülék működése során egy mikrosókristályokkal bevont szűrőn keresztül préseli át a levegőt. Így az tisztább lesz, könnyedebben fogsz lélegezni.

Ideális kisbabás családoknak, hogy kisebb szellőztetések mellett is tisztítsa a levegőt.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!