Otthoni fogfehérítés pár ezer forintért? Leteszteltük!

Otthoni fogfehérítés pár ezer forintért? Leteszteltük!

Címlap / Stílus / Arc / Otthoni fogfehérítés pár ezer forintért? Leteszteltük!

A Bien szerkesztői csapatából négyen tesztelték a fogfehérítő matricát. Lássuk milyen eredménye lett a fogfehérítésnek és milyen véleménnyel maradtak kolléganőink a teszt után!

Mi, a szerkesztőség tagjai úgy döntöttünk, hogy tesztelésre adjuk a fejünket és kipróbáljuk valamelyiket. Először is körülnéztünk a neten, hogy milyen eszközöket lehet kapni, és azok, hogyan működnek. 

Ha az otthon is használható fogfehérítőkről beszélünk, a leggyakrabban a fogfehérítős fogkrémet, a sínes fogfehérítőket, a fogfehérítő matricát és fogfehérítő tollat használják.

Hosszas kutakodás után arra jutottunk, hogy tulajdonképpen mindegyik eszköz – kivéve a fogkrémet – ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, ez pedig a fogorvosok által is használt hidrogén-peroxid. Persze otthoni módszereknél jóval alacsonyabb ez a hatóanyag tartalom, egész pontosan 6 %, ez a koncentráció az Európai Unióban engedélyezett. A hidrogén-peroxid a közhiedelmekkel ellentétben nem károsítja a fogzománcot, és nem marja le a fog felszínét, hanem a fogakba a pórusokon át bejutva kioldja onnan az évek alatt lerakódott szennyeződéseket. 

Ha mindegyik eljárásnál ugyanaz a hatóanyag, akkor jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi a különbség? Nos, a különbség az, hogy a fogfehérítő anyag milyen módon kerül a fogainkra és az hogyan marad rajta.

A sínes eljárásnál egy műanyag sínt kell a fogainkra formázni, amit úgy tudunk megtenni, ha forró vízbe mártjuk. Utána bele kell fecskendezni a fogfehérítő anyagot és felhelyezni a fogakra. A kezelés időtartama gyártótól függően hosszabb rövidebb ideig tart. Van olyan eljárás ahol közben még egy kis UV ledes eszközzel is meg kell világítani a fogakat. A fogfehérítő matrica ennél lényegesen egyszerűbb, mert csak egy rugalmas műanyag lapot, – ami rendkívül vékony és átlátszó,- kell felragasztani a fogakra naponta 2×30 percre. Ha végeztünk levehetjük és kidobhatjuk. A fogfehérítő tollnál a toll végéből kibuggyanó fogfehérítő anyagot kell felkennünk a fogakra. Ez is elég egyszerű viszont azt nem tudjuk, hogyan marad fent a fogakon több 10 percig az anyag, hacsak nem úgy, hogy végig teli szájjal vigyorgunk.

Az előzetes kutakodás után úgy döntöttünk, hogy a fogfehérítő matricát fogjuk kipróbálni, mert egyrészt az tűnt a legkönnyebben használhatónak, másrészt pedig több pozitív dolgot olvastunk róla fórumokon, illetve különböző élménybeszámolókban.

4 dobozzal rendeltünk belőle az interneten, és már kezdődhetett is a teszt! Megkértük négy cikkíró kolléganőnket, teszteljék a Whiteline Smilestrips matricákat, lássuk ki milyen véleménnyel van a tesztelés utolsó napján!

„Szkeptikusan kezdtem neki a fogfehérítő tesztnek, mert az utóbbi időben sok negatívumot hallottam a fogfehérítési eljárásokról. Az alkalmazás tényleg egyszerű volt, fogat mosol, felragasztod, végzed tovább a dolgod fél óráig és leválasztod. Akkor lepődtem meg, amikor másnap láthatóan fehérebbek lettek a fogaim, és ez még csak a MÁSODIK nap volt! Ezután már csak jobb lehet a helyzet – gondoltam – és az is lett! Egyedüli félelmem az volt, hogy a fogaim ne váljanak érzékennyé, de most, a 10 nap lejártával sem érzek semmilyen érzékenységet sem hidegre sem melegre, a fogaim viszont hófehérek lettek. Negatívumként talán az ízét említeném, nekem annyira nem jött be, de a végére megszoktam. Szó mi szó örülök, hogy bevontak ebbe a tesztbe, mert lehet, hogy magamtól soha nem próbáltam volna ki”– Szendrey Adrienn

„Amikor tudomásomra jutott, hogy fogfehérítő matricát tesztelünk, azt gondoltam, hogy a legjobbkor jön! Épp két nagy családi esküvő előtt álltam, de a ruha és kiegészítők utáni keresgélés mellett eszembe sem jutottak a fogaim. Reggeli és esti órákat választottam fogfehérítési időszaknak, ilyenkor vagyok otthon és van időm magamra. Első alkalommal furcsa volt a tudat, hogy idegen dolog van a fogaimon, de hamar megszoktam és kezdtem elfeledkezni róla. Az alsó matrica felhelyezése nekem kicsit nehezebb volt, és néha egy picit el is mozdult. Kb. a 4. nap után észleltem, hogy fehérebbek lettek a kávétól és cigarettától elszíneződött fogaim. Nem vagyok olyan típusú nő, aki sokat nézegeti magát a tükörben, de a matrica előhozta belőlem a már elveszettnek hitt hiúságomat. A 10. nap végére elfogytak a matricák. A fogaim határozottan fehérebbek lettek.  És a legnagyobb eredmény, hogy a férjem megjegyezte „Szép a mosolyod!”– Imre Beáta

„Kezdek hinni a szerencsében. Épp a napokban fejeztem be egy hosszú és kínszenvedéssel járó fogorvosi kezelést és most már elmondhatom, hogy nincsenek lyukas fogaim. Ekkor jött a fogfehérítő tesztre való felkérés. Meglepődtem, mert először azt hittem, csak a fogak külső részére ragasztható. A matrica azonban kétszer olyan magas, mint a fogak, így a szabadon maradt része visszatűrhető a fogak mögé is. Alkalmazása valóban egyszerű, én többször is az autóban raktam fel. A fél óra hamar elrepül, a kezelés semmilyen kellemetlen ízzel vagy mellékhatással nem járt. Tényleg lehetett közben akár beszélni is, viszont olyankor néha elmozdult a helyéről, szóval a beszéddel ne essünk túlzásba. Nekem sajnos kicsit érzékenyek lettek a fogaim pár nap után, de ezt említik a használati utasításban, úgyhogy nem ijedtem meg, csak lecsökkentettem a használatát napi egyre. Az érzékenység egyébként a kezelés vége után pár nap alatt megszűnt. A nővérem is megirigyelte a hirtelen jött fehérséget és örült, hogy én voltam a tesztalany a családban – meg fogja rendelni. A matricát már 5000 forintért meg lehet vásárolni, nem tűnik hatalmas luxusnak.”  – Kővári Laura

„Tartsatok felvilágosulatlannak, de én eddig még nem hallottam a fogfehérítő matricáról. Úgy mentem bele a tesztelésbe, hogy nem is tudtam pontosan, mire is vállakozom. Kezdeti ijedelmem hamar elmúlt, mikor a smilestrips.hu oldalon látható videó láttán meggyőzödtem arról, hogy semmi az egész. Őszintén szólva tényleg a fogaimra fért a fehérítés, az utóbbi években szoktam rá a kávéra és ez bizony csúnya árnyalatot kölcsönzött fogaimnak, hiába a fogmosás… A matricát csak ajánlani tudom, egyszerű volt a használata és tényleg szembetűnő lett a változás. Azt azért nem mondanám, hogy vakítóan fehérek lettek a fogaim, de nem is ezt vártam. A lényeg, hogy többen észrevették a különbséget. Ezután nem fogok csodákat várni a fogfehérítő fogkrémektől, inkább évente egyszer veszek egy doboz fogfehérítő matricát. Ma azon vettem észre magam, hogy jót nevetek és direkt élvezem, hogy látják a fogaimat…” – Kovács Andrea

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást