Háztartás / Otthon

Így fertőtleníti a lakását egy mikrobiológus – hatásos módszer

Így fertőtleníti a lakását egy mikrobiológus – hatásos módszer

Tiszta törlőkendők

Bloomfield arra is ügyel, hogy a törölközőket megfelelő időközönként cserélje. A szakértő szerint a törölközőn akár 8-12 óráig is életben maradhatnak bizonyos kórokozók, amik könnyen betegségeket okozhatnak. A kéztörlőket a koronavírus és az influenza ideje alatt érdemes sűrűbben cserélni, akár naponta is, ha gyakran jártok emberek között. Még jobb, ha papírra tudjátok cserélni a textilt, ez sokkal higiénikusabb. A takarítás során pedig eldobható törlőkendőt használ.

„Azért érdemesebb a papírt választani, mert ha egy ronggyal letörölsz valamit, a mikrobák az anyagra kerülnek, aztán a következő területre jutnak, amikor azt törölgeted. A papír esetében viszont nincs ilyen probléma.”

istockphoto

Penész elleni védelem

Bloomfield szerint a fürdőszobában a legnagyobb problémát a penész okozhatja, éppen ezért érdemes olyan tisztítószert használnod itt, amely véd ellene. A penész egyébként bőrirritációt és légzési problémákat is okozhat, ezért is jobb megelőzni. 

Természetesen a mostani helyzetben fokozottan ajánlott odafigyelni a megfelelő fertőtlenítésre. A takarítással ugyan eltüntetheted a port és a látható szennyeződéseket, de a fertőtlenítés az, amivel a vírusokat, baktériumokat is elpusztíthatod. A különféle módszerekről korábban itt írtunk.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást