Család / Életmód

Az ötödik hónap után vettem észre, hogy terhes vagyok

Az ötödik hónap után vettem észre, hogy terhes vagyok

„A terhesség volt az utolsó, amire gondoltam.”

– „Hát kérdem én, hogy lehet az ember terhes, ha nem szexel senkivel?” – teszed fel a kérdést a blogodban. Akkor most én is felteszem neked: hogyan?

– Amíg élek, nem fogom megérteni, ez hogyan történt. Szakítottunk a párommal, egy hónappal később pedig még teljesen normális volt a menzeszem. Aztán jött a nagy utazás, kiköltöztem Ciprusra. Idegen környezet, eltérő klíma, életmódváltás és sok stressz – ezekre pont rá tudtam fogni, hogy miért nem jön meg.

A terhesség volt az utolsó dolog, amire gondoltam… bár tudat alatt lehet, hogy éreztem valamit. Már négy hónapja nem menstruáltam, és egyre jobban bosszantott a dolog. A barátaimmal, sőt még az exemmel – akivel úgy-ahogy jóban maradtunk – is viccelődtünk: biztos terhes vagyok.

Aztán valahogy a viccből valóság lett. Valahányszor elmentem egy egész alakos tükör előtt, a hasamat kezdtem figyelni, mert éreztem és láttam is, kicsit nagyobb, kicsit másabb az alakja, mint korábban.

„Jött egy fura érzés a hasamban…”

– Mikor jutott eszedbe, hogy csinálnod kellene egy tesztet? Milyen érzések kavarogtak benned előtte és közben?

– Kegyetlen pillanatok voltak, soha nem felejtem el őket. Feküdtem reggel az ágyamban, próbáltam kihasználni az időt a pihenésre, mert volt még egy-két órám a műszakkezdésig.

Aztán jött egy fura érzés a hasamban… ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy-két buborék kipukkant volna benne. Tudom, hülyén hangzik, de ilyen volt az Ő első mozdulata. Na, akkor már tudtam, hogy itt gáz van. Terhes vagyok? Hogy lehet ez?

Nem, kizárt dolog, lehetetlen – mondogattam magamban, és olyan ideges voltam, mint még soha. Meg akartam nyugodni, ezért leszaladtam gyorsan a patikába egy tesztért. Senki nem volt otthon rajtam kívül, így bezárkóztam a fürdőbe és megcsináltam. 

„Csak úgy kiabált rám a két csík.”

– … és amikor megláttad a két csíkot?

– Azt hiszem, azt írta a teszt, hogy néhány percet várni kell az eredményig. Hát nekem kb. két másodperc alatt megjelent mindkét csík. Próbáltam több szögből nézni, hogy hátha mégsem olyan erős az a második csík, csak úgy süt rá a nap, a csap sem egyenes, amire rátettem a tesztet, satöbbi… de akárhogy is néztem, ez bizony két csík volt.

Két határozott, piros csík – csak úgy kiabáltak rám! Nem tudtam sírni, egyszerűen ott álltam a teszt felett, és nem értettem, mi történik velem. Hogy lehetnék terhes? Hiszen hónapok óta nem voltam senkivel, amikor pedig korábban voltam, akkor védekeztünk. Egyszerűen lehetetlen, hogy állapotos legyek!

Lehetetlen már csak azért is, mert én először még megtalálom az igazit, akivel aztán egy évvel később káprázatos esküvőm lesz, felépítjük álmaink otthonát, boldogan lubickolunk a boldogság tengerén, és majd csak ezután jön a gyerek. Mindig ez volt a tervem. Hát nem jött be.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást