Ötletek a szilveszteri lakberendezéshez

Ötletek a szilveszteri lakberendezéshez

Címlap / Otthon / Dekor / Ötletek a szilveszteri lakberendezéshez

Hol töltöd a szilvesztert? Ha egyik buli meghívás sem nyeri el a tetszésed, akkor formáld a magad kedvére az év utolsó napját.

Tapasztalatom szerint az utolsó pillanatban összedobott szilveszteri partik a legjobban sikerültek. Ezeknek a sikere a spontaneitásban és az egyszerűségben rejlik. Nézzük meg, hogy mit is kell tenned a lakásodban egy élvezetes szilveszterhez:

1. Védd a holmijaidat!

Az első és legfontosabb: ne hagyjuk kint semmit, amit el lehet törni, le lehet önteni, vagy meg lehet enni-inni, de mi magunknak tartanánk meg. Ilyenkor nem működik a majd ”magasabbra teszem” ”ide úgy sem jön senki” -ez sosem jön be. Ha a kedvenc kárpitozott kanapédon egy beazonosíthatatlan foltot fogsz találni másnap, akkor máris oda a boldog új év kezdete. Szeressük annyira a bútorainkat, hogy védjük meg őket minden lehetséges módon.

2. A tér elrendezése

Gondold végig, hogy milyen stílusú partit fogsz tartani. Lehet elegáns partiruhákkal vagy egyszerű baráti összejövetel. Az hogy melyiket választod, csakis rajtad áll. Viszont ennek függvényében rendezd át a lakásod. Javaslom, hogy helyezz el több kis asztalkát a lakásodban (méretétől függően hármat-négyet) amire pakolhatod az italokat, kisebb rágcsálnivalókat. Tervezz a nappali vagy egy központi hely közepére egy hosszú asztalt, amiről mindenki leveheti saját magának azt, amire vágyik. Így nem neked vagy a párodnak kell majd ugrálnia hogy teljesítse vendégei kívánságait.

Ez az asztal lehet egy hosszú ebédlőasztal vagy több asztalból összeállítva, a lényeg az, hogy egy nagy egységes terítővel fedd le. Ne feledkezz meg a dekorációról sem: használj konfettit, tollakat, vicces maszkokat, csak arra figyelj, hogy az összhatás kellemes legyen a szemnek. A szilveszter a bolondozásról szól, vedd ezt is számításba a lakásod átrendezésénél. Az asztalon tedd külön az ételeket és az italokat, így kisebb lesz a kavarodás.

3. A zene

Hogyha jó kis házimozirendszered vagy hifid van otthon, akkor ezzel a résszel nem is lesz gond. Válassz ki olyan zenéket, amikről tudod, hogy jó hangulatot fognak kelteni a barátaid, ismerőseid számára is. Hogyha sok a táncos lábú meghívott, akkor gondoskodnod kell egy olyan térről, ahol bátran kitáncolhatjátok magatokat. Legyen szabadon egy olyan rész a lakásban, ahol nem túl erősek a fények és így mindenki bátran fog majd táncolni. A hangfalakat tedd erre a részre, így itt teljesen lehet majd élvezni a zenét, máshol pedig lehetséges a beszélgetés

4. Ha elfáradna a lábad

Alakíts ki a kanapéból és a székekből egy olyan részt, ahova le lehet ülni beszélgetni és halljátok is egymás hangját. Ez egy nagyon fontos eleme a bulinak. A kis nasis asztalkák közül ide feltétlenül tegyél egyet. Hogyha vársz dohányzó vendégeket is, akkor előre készíts ki a teraszodra vagy dohányzásra alkalmas helyre hamutartót és egy pár széket.

5. A meghívó

Hívd meg ismerőseidet, barátaidat és hogy mindenki jól emlékezzen a party kezdetére és a címre: e-mailben küldj egy szép meghívót, amivel máris előrevetíted, hogy milyen lesz majd a szilveszter stílusa, hangulata.
 
Fogadd meg a tanácsokat és garantálom, hogy nem fognak lakberendezéssel kapcsolatos problémáid adódni szilveszter este. A jó hangulatban csak el ne felejtsétek az éjfélt!!
 
Stílusos és Boldog új évet!
 
Balogh Orsolya lakberendező
[email protected]

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!