Összetörték a szíved? Ezt tedd, hogy újra ki merj nyílni

Összetörték a szíved? Ezt tedd, hogy újra ki merj nyílni

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Összetörték a szíved? Ezt tedd, hogy újra ki merj nyílni

Egy kapcsolatból kilépni nagyon nehéz, legyen szó hosszabb együttélésről vagy egy fájdalmas visszautasításról. Az ezekkel járó önbizalomvesztés és negatív élmények miatt inkább zárkózunk be és választjuk a biztonságos magányt, mint hogy újra kitegyük magunkat egy csalódásnak. Pedig a boldogság már úton van felénk, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy ismét merjünk bízni.

Fókuszálj magadra és az igényeidre!

Az önbizalmadat a legnehezebb visszanyerni egy szakítás után, de meg kell próbálnod. Ha kell, minden nap emlékeztesd magad rá, hogy ki voltál a kapcsolat előtt, közben, és ki vagy most. Mert te nem lettél rosszabb, sőt ha jobban belegondolsz, rengeteget tanultál az előző kapcsolataidból. Érdemes ezeket a tapasztalatokat összegyűjteni, hogy lásd, mennyit fejlődtél. Írd össze azt is, hogy mi az, amit esetleg máshogy csinálnál.

Bár nem egyszerű szembenézni a múltaddal, mégis ez a szükséges rossz kell ahhoz, hogy végre tovább tudj lépni. Ha kell, pro és kontra írj össze mindent – ebből pontosan látni fogod, hogy a rosszul működő kapcsolatokból ki kell lépni, és annál már csak jobb lehet.

Érezd jól magad egyedül

Sablonosnak tűnik, de igaz, hogy csak akkor fogsz tudni nyitni egy új kapcsolat felé, ha egyedül is jól érzed magad a bőrödben. Természetesen összetört szívvel is bele lehet vágni egy új kapcsolatba, de fölösleges.

Egyrészt nem várhatod el egy másik embertől, hogy megragassza az összetört szívedet, másrészt addig, amíg nem vagy rendben magaddal, másoknak is csak fájdalmat fogsz okozni. Ne feledd, egy megsebzett, vérző szív csak összevérezi, míg egy egészséges bearanyozhatja a másikat.

Az egyedüllét csak elsőre tűnik ijesztőnek, de képzeld csak el, mennyi mindent megtudhatsz magadról és mennyi mindent megtehetsz, amit a kapcsolatodban nem.

Találj rá az új kedvenc filmjeidre, zenéidre, vagy jógázz végre úgy, hogy a pasid nem nyit rád minden percben!

Tanulj meg megbocsátani

Az elengedés végső fázisa, ha meg tudsz bocsátani nem csak magadnak, hanem az exednek is. Ha már a szakítás és a kapcsolat minden aspektusát végigjártad, akkor leszel képes békésen tekinteni az egész szituációra. Ilyenkor már csak a szép dolgokra szabad emlékezni, a rosszakat pedig tapasztalatként kezelni. Ha te szakítottál, de nem érezted jól magad a kapcsolatban, akkor se okold az exed minden rosszért, ő is csak egy ember, aki hibázik – ráadásul egy rossz kapcsolathoz is ketten kellenek.

Amikor eljutsz a megbocsátás fázisába, akkor egy sokkal magasabb szintre kerülsz majd és sokkal könnyebbnek fogod érezni a lelkedet is.

Ez a „megvilágosodott” állapot, pedig egyúttal az önbizalmadat is vissza fogja hozni és így sokkal nyitottabb leszel majd mások felé.

Emlékezz a szerelemre!

Még a legrosszabb, legdepresszívebb pillanatodban se feledkezz meg arról, milyen az, amikor fülig szerelmes vagy. Annak ellenére sem szabad elfelejtened ezt az érzést, ha most minden a feje tetején áll és azt gondolod, hogy ez már sosem fog bekövetkezni.

Hogy tovább tudj lépni, emlékeztesd magad rá, mi az, amitől szerelmesnek érzed magad. Keresd fel a kedvenc romantikus helyeidet, keresd meg azokat az illatokat, nézd meg azokat a filmeket, hallgasd meg azokat a zenéket, egyél olyan ételeket, amiktől szerelmesnek érzed magad, és amikbe szerelmes tudsz lenni. És a legfontosabb, hogy legyél szerelmes még akkor is, ha nincs kibe, mert a szerelem mindenkinek jár! Igen, neked is!

Képek forrása: Dimedrol68/Depositphotos.comgdolgikh/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást