Télen folyton összegubancolódott a hajam – Ez a 6 trükk segített

Télen folyton összegubancolódott a hajam – Ez a 6 trükk segített

Címlap / Stílus / Haj / Télen folyton összegubancolódott a hajam – Ez a 6 trükk segített

Átérzem a problémát, én ugyanis minden télen megküzdök azzal, hogy a hajamat egyszerűen alig bírom kifésülni. Van, hogy annyira összegubancolódik, hogy hiába mosom meg alaposan, még így is 20 percig szedem szét a csomókat.

Olvastam, hogy részben maga a levegő minősége tehet róla, hiszen télen nagyon száraz, és ez kiszárítja a frizuránkat is, ha pedig nem teszünk ellene, nem csak a fésülködés tart sokáig, de tavasszal sem lesz olyan fényes a hajunk, mint szeretnénk. Én megtaláltam azt a 6 módszert, amitől végre nem gubancolódik a hajam, ha pedig neked is jól jönne néhány tanács, elárulom, nekem mi vált be!

1/6. Elfelejtettem a törölközőket

Kis utánajárással rájöttem, hogy rögtön a hajmosásnál elkövetek egy hibát, ami miatt jobban kócolódik a hajam. Korábban én ugyanis mindig törölközőbe csavartam a vizes tincseimet, majd átdörzsöltem vele, de rájöttem, hogy ez nem a legjobb ötlet. A súrlódás hatására sérülnek a hajszálak, emiatt pedig gyorsabban gubancolódnak, pláne télen, amikor a levegő ki is szárítja őket.

A durva anyagú törölköző helyett sokkal jobb, ha egy régi, már nem használt pólóba csavarod a hajad, és ezzel szívod fel belőle a vizet. Nem sokkal lassabb folyamat, de lényegesen szebb lesz tőle a frizurád!

2/6. Többet hidratáltam a hajam

Ahogy írtam is, a hajunk kiszárad télen, gyorsabban töredezik, és emiatt nagyon kócos lesz. Bár én ezt a lépést mindig betartom, ha te eddig nem tetted volna, mostantól érdemes: hajmosás után használj hidratálót! A hajadnak is szüksége van az elvesztett nedvesség pótlására, amit egy gyors mosással nem adsz meg neki.

Szüksége van a kondicionálóra, ami táplálja, egészségessé teszi, és ezáltal kevésbé gubancolódik. Az egyik legjobb választás erre a célra egy hajmaszk, ami mélyen bejut a hajszálakba, hiszen nem csak pár percig, hanem akár órákig rajta hagyhatod!

istockphoto

3/6. A sálam is tehetett róla!

Időbe telt, mire észrevettem, hogy nem csak az időjárástól függ, mennyire gubancolódik a hajam! Feltűnt, hogy ha a kötött sálamat teszem fel a nyakamba, a tarkómnál olyan komoly csomó jön létre a hajszálakból, hogy szinte szálanként szedegetem szét őket, mert a másik opció az olló lenne.

A statikus elektromosság, ami a hajad és a ruhaanyag között keletkezik, hatalmas gubancokat hozhat létre, pláne, ha egy sálról van szó, ami szorosan tapad a frizurádhoz. Ellenőrizd, hogy milyen a sálad, és ha nálad is ez a probléma, jobb, ha lecseréled egy másikra, mert hosszú távon sokat ront a hajad állapotán.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást