5 Oscar-díjas film a közelmúltból, amit mindenképpen látnod kell

5 Oscar-díjas film a közelmúltból, amit mindenképpen látnod kell

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 Oscar-díjas film a közelmúltból, amit mindenképpen látnod kell

Olyan elgondolkoztató, különleges, néhol meghökkentő filmeket gyűjtöttünk össze neked, amelyek nemrégiben Oscar-díjat kaptak, vagy valamelyik szereplője nyerte el a legjobb színész díját. Az arany szobrocskával jutalmazott produkciók közül most olyanokat válogattunk össze, amelyekben ütős párbeszédek, jelenetek vannak és persze nem mindennapi fordulatok. Némelyik film után biztosan sok kérdés cikázik majd a fejedben.

Élősködők

Éjsötét vígjátékként emlegetik a dél-koreai Élősködők című filmet, ami idén négy Oscar-díjat nyert.

A nyomort és a fényűző gazdagságot kontrasztba állító produkcióban a végletek jelennek meg. Egy igénytelen, célok nélküli család rettenetes körülmények közt él.

Egyik nap a fiú lehetőséget kap, hogy egy luxusvillába taníthasson egy fiatal lányt angolra. A fiún keresztül az egész család bekúszik a gazdag família életébe. Az apa sofőr lesz, a lány rajzterapeuta, az anya pedig bejárónő.

Mindannyian visszaélnek a tisztességtelen úton szerzett munkával és egy hajmeresztő eseménysorozat veszi kezdetét.

A film közepétől induló őrület feldolgozásához kell azért idegrendszer, de ha felkészülsz rá lelkileg, érdekes végkövetkeztetéseket vonhatsz le a sztoriból.

 

Joker

Ez a film biztosan mély nyomot hagy majd benned.

Kell pár óra, amíg elengeded a nyomasztó érzést, amit Joaquin Phoenix magával ragadó játéka ébreszt a lelkedben.

Az általa életre keltett karakter ugyanis mentális zavarokkal küzd, nevetési rohamai vannak, szokatlan reakciói és fekete humora.

Mindezek persze a gyerekkori traumákra vezethetőek vissza.

Phoenix ezzel az alakítással elnyerte idén a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. Érdemes megnézned a színész nem mindennapi beszédét, ami a gálán hangzott el. 

 

Három óriásplakát Ebbing határában

Ezzel a filmmel úgy vagyok, hogy nem tudom elégszer megnézni, mert mindig megdöbbenek, hogy mennyire abszurd itt minden kapcsolat és mennyire bizarr minden párbeszéd.

A fekete humorú filmdrámát a 90. Oscar-gálán hét Oscar-díjra jelölték, ebből Frances McDormand legjobb női főszereplődíjat, Sam Rockwell pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjat kapta meg.

Egy anya (Frances McDormand) kegyetlen lelkiismeret-furdalástól szenvedve megtörhetetlen elszántsággal keresi lánya gyilkosát.

Úgy érzi, hogy a rendőrség nem tesz meg mindent a tettes felkutatásáért, ezért lejáratóplakátokat készített a közkedvelt rendőrfőnökről (Woody Harrelson). A rendkívül agresszív és öntörvényű rendőr (Sam Rockwell) mindent megtesz, hogy megtörje az anyát és levetesse a plakátokat. Ám a történet ennél sokkal összetettebb és tényleg eszméletlen izgalmas fordulatokat tartogat.
 

 

A víz érintése

Erről a sajátos hangulatú romantikus fantasyról megoszlanak a vélemények, mindenestere 2018-ban az év legnagyobb nyertese volt az Oscar-díjak tekintetében.

Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra. Ennek az egyedi stílusú tündérmesének a zárkózott Elisa (Sally Hawkins) a főszereplője, aki magányosan él, de ábrándozik a szerelemről.

Elisa egy szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónő. Felfedezi ott a bizarr külsejű kétéltű lényt, akit megszöktet.  

 

Napos oldal

A Jennifer Lawrence és Bradley Cooper főszereplésével készült fekete humorú vígjáték nem éppen a közelmúltban készült, de szeretném felhívni rá a figyelmedet, ha még nem láttad. Jennifer Lawrence alakítása Oscart nyert 2013-ban. 

Ebben a filmben mindenki zakkant kicsit. Cooper egy olyan szerelmes férfit játszik, aki képtelen feldolgozni felesége hűtlenségét, Lawrence pedig szexmániássá vált férje elvesztése után.

A mentális problémákkal küzdő két karaktert összehozza a sors és egy táncversenyre készülnek együtt. A lelki sebek nehezen gyógyulnak, de a két fura figura mégis szeret együtt lenni. Hogy mi sül ki ebből, nem árulhatom el. Biztos sokat fogsz nevetni a párbeszédeken és a mellékszereplőkön is.

 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!