Az orrvékonyító trükk, amit minden sminkes alkalmaz

Az orrvékonyító trükk, amit minden sminkes alkalmaz

Címlap / Stílus / Arc / Az orrvékonyító trükk, amit minden sminkes alkalmaz

A kontúrozás egy szuper technika arra, hogy átformáld az arcod egyes részeit: kiemeld az előnyös vonásokat és korrigáld, amit szeretnél – persze kizárólag a természetesség határain belül. Most az orr kontúrozását fogom megmutatni neked!

Alapozd le!

Az első lépés az alapozás, amihez mindenképp olyan alapozót válassz, ami megegyezik a saját bőrszíneddel.

Egy alapozó ecsettel vidd fel a festéket az orrod egész felületére, ügyelve a megbújó részekre is az orrcimpánál! 🙂

Tipp: Az alapozó ecseted lehetőleg lapos formájú legyen – ezzel a legkönnyebb elérni az orr kisebb részeit.

A kiemelés részletei

A kontúrozás alapja a sötét és a világos színek megfelelő használata: míg a világossal kiemelheted az előnyösebb részeket, addig a sötéttel elrejteni és árnyékolni tudsz.

Egy tökéletes orr vékony és kicsit pisze, amit optikailag úgy érhetsz el, ha a képen látható módon húzol az orrnyergedre egy függőleges csíkot világos korrektorral, majd az orrcimpákhoz érve egy vízszintes vonallal zárod le (nagyjából fél centivel a két orrlyukad fölött). 

A világos résznek egy fordított T formát kell kiadnia.

Árnyékolj profin

Most következhet a leglényegesebb rész, vagyis az árnyékolás!

Az ecseteddel húzz két függőleges, vékony vonalat a világos rész két oldalára egy sötétebb színnel, és a vonal végéből alakíts ki egy L formát. A lényeg, hogy a két szín mindenképp találkozzon, azaz érintse egymást, ne legyen köztük rés.

Ezután jöhet a pisze rész: a sötét színnel húzz egy vízszintes vonalat az orr alsó részére, majd fesd be sötétre az egész alatta lévő részt.

Összedolgozás

A satírozás – csakúgy, mint egy szemsmink elkészítésénél – a kontúrozásnál is nagyon fontos. Csak az a különbség, hogy ezúttal nem egy satírozó ecsetre lesz szükséged, hanem egy alapozó szivacsra. Ez a szivacs akkor tökéletes, ha csepp formájú, hiszen így a hegyesebb részével könnyen elérheted az orr nehezebben hozzáférhető részeit is.

Ezzel aztán menj át az egész orrodon, de közben ügyelj rá, hogy végig óvatos, apró, körkörös mozdulatokkal, belülről kifelé dolgozz. Hiszen nem szeretnéd, hogy elkenődjön az egész kontúr, igaz? A lényeg, hogy ne maradjanak meg a vonalak, de olvadjon össze a két szín, és árnyékként még látszódjanak.

Fixáld le!

A kontúrod csodás, de muszáj tartóssá is tenned, ha nem szeretnéd, hogy az első orrfújásnál búcsút mondhass neki! Itt jön képbe a porpúder.

Egy nagyobb púderecsettel púderezd át az egész orrot, de figyelj, hogy ezt az ecsetet se nyomd rá nagyon, mert még mindig elkenődhet a kontúr.

Tipp: Semmiképp se vigyél fel túl sokat a púderből, hiszen napfényben előnytelenül mutathat, ha áll a por az arcodon. 

Extra highlighter

Most, hogy kész a kontúrozás, egy kis highlighterrel még jobban kiemelheted!

Egy kerek satírozó ecsettel tegyél egy kis arcfényt az orr középső, pisze részére (persze arra azért figyelj, hogy az arcfényt sose vidd túlzásba, mert zsírosnak hathat tőle a bőr). 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!