6 óriási szépségápolási túlzás – Nem kell mindig ennyire szépnek lenni

6 óriási szépségápolási túlzás – Nem kell mindig ennyire szépnek lenni

Címlap / Stílus / Arc / 6 óriási szépségápolási túlzás – Nem kell mindig ennyire szépnek lenni

A mostani, nőkkel szemben állított elvárások igen magasak, és sokszor azt eredményezik, hogy a mindenkinek megfelelni kívánó hölgyek megjelenésükkel tökéletesen elvétik a célt. Ezt természetesen a férfiak is észreveszik, és sokkal kevésbé tartják vonzónak az illetőt, mint ahogy az szeretné. Máris kialakult egy ördögi kör az állandó megfelelési kényszer és az önbizalomhiány között…

Állandóan talpig sminkben

Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki egészen fiatal kora óta erőteljesen sminkelte magát, s most a húszas évei végén úgy néz ki, mint ha negyven fele járna.

Már csak ezért sem érdemes reggeltől éjszakáig vastag alapozóréteg alá bújni, de meg kell említenünk azt is, hogy a férfiak tényleg nem szeretik, ha nem látszik az arcod a sminktől.

A minimális korrigálás nagyszerű, hiszen ilyenkor az erősebbik nem tagjai sokszor észre sem veszik, hogy kifestetted magadat, te mégis látod a különbséget. De mindig minden alkalomra teljes sminkben menni abszolút felesleges és értelmetlen.

Mindig rendkívül csinosan

A smink mellett a másik gyakori megjelenési baki, ha mindig minden találkára úgy igyekszel, mintha minimum egy estélyre lennél hivatalos. Félreértés ne essék, az, hogy csinos legyél, egyéni igény, de ebben az esetben is teljesen szükségtelen túlzásokba esni.

Abszolút felesleges a tíz centis magas sarkú, ha egy arborétumot fogtok felfedezni, és ugyanígy értelmetlen a miniszoknya, ha éppen bowlingozni mentek. Mindig a programhoz igazítsd az öltözékedet, valamint arra törekedj, hogy a csinos megjelenés és a praktikum kivétel nélkül találkozzon.

Fullasztó parfümfelhő

Sok nő úgy érzi, hogy csak akkor lesz tökéletesen magabiztos, ha hibátlan illatfelhő veszi körül. Ebben nincs is hiba, tény és való, hogy az illatok hatással vannak ránk, és a környezetünkben élőkre egyaránt.

Ugyanakkor még a legdrágább, márkás parfüm is elveszti különlegességét, ha kétméteres körzetedben mindenki fuldoklik a töménységétől.

Még rosszabb a helyzet, ha csak egy utánzatot vettél, vagy olyan illatot választottál, amiről nagyon erőteljesen megoszlik a vélemény. Elvégre könnyen lehet, hogy amit te imádsz, az a kiszemeltednek nem ízlik annyira, s ha túlzásba estél, az egész éjszakát elronthatod vele.

Hosszú frizura mindenáron

A nőiességet sokan a hosszú hajjal kapcsolják össze, pedig jól tudjuk, hogy bizonyos arcformákhoz tökéletesen passzol a rövid frizura.

Sőt, egyes férfiak sokkal fiatalosabbnak és bájosabbnak gondolják azokat a nőket, akik bevállalnak egy kedves, rövid fazont. Ez sok nőt mégsem érdekel igazán, mindent megtesznek azért, hogy derékig érő hajzuhataguk legyen, függetlenül attól, hogy ezt adott esetben méregdrága pótlással tudják csak elérni.

És bár tény, hogy manapság nagyszerű technikák léteznek már, a póthaj sosem lesz olyan, mint az igazi. Még ha kinézetre nem is mondaná meg senki, hogy nem igazi tincsekről van szó, ahogy óvod a szálakat a férfikéz érintésétől, az mindenkinek fel fog tűnni.

Extrém műkörmök

A hosszú haj után az óriás, hegyes körmökről hiszik sokan, hogy a nőiesség hirdetőtábláinak számítanak, pedig a férfiak többsége a legkevésbé sem tartja vonzónak a színes, csillogó, mintás körmöket.

Legtöbben az ápoltságot díjazzák, és a legfeljebb egyszínű körmöket részesítik előnyben, de még inkább népszerűek a francia festéssel, átlagos hosszúsággal bíró körmök.

Szóval, ha legközelebb műkörmöshöz mész, akkor véletlenül se azért csináltass szivárványszínű körmöket, mert úgy véled, hogy a férfiak számára ez vonzó.

Plasztikai műtétek

Külsőnk megváltoztatása során természetesen a legutolsó lépcsőfok, amikor sebészi kés alá fekszünk csak azért, hogy egy valós (vagy inkább vélt) külsődleges hibánkat eltüntethessük.

Bizonyos gondok érthetőek, elvégre egy nagyon ferde orr, vagy éppen az egyiknél több kosármérettel kisebb mell ténylegesen meghatározhatja önértékelésünket és megjelenésünket.

Ugyanakkor egyes problémákat testmozgással és odafigyelő étkezéssel ugyancsak kiküszöbölhetünk, ez ráadásul sokkal olcsóbb és biztonságosabb megoldás is egyben.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!