Hírek

Óriási munkahelyi hátrányban azok a nők, akik gyereket szeretnének

Azt hihetné az ember, hogy 2019-ben már nem kell olyasmivel foglalkoznia egy nőnek, hogy elmondja-e a munkahelyén: hamarosan gyereket szeretne, vagy sem. Egy brit kutatásból azonban kiderül: a munkáltatóknak igenis számít, hogy valaki olyat vesznek-e fel, aki a közeljövőben szülni akar, vagy olyat, akinek még nincs képben a gyerek.

Egy brit kutatása (aYouGov és a Young Women’s Trust közös kutatása) arra kereste a választ, vajon még mindig hátrányba kerülnek-e azok a nők a munkahelyen, akik gyereket szeretnének vállalni a közeljövőben.

A kutatáshoz 800 brit HR-est és döntéshozót kérdeztek meg a témában, és kiderült, hogy 12 százalékuk nem volt biztos abban, hogy felvenne valakit, aki a közeljövőben szülni szeretne.

Bármilyen rosszul is hangzik ez, még mindig fejlődés a néhány évvel ezelőtti helyzethez képest, 2018-ban ugyanis még a döntéshozók 16 százaléka gondolkozott így, 2017-ben pedig 18 százalékuk. Mégis, egyelőre még mindig minden kilencedik munkáltató hezitál, ha olyan nőt kellene felvennie, aki egyébként tökéletesen megfelel a munkára, csak éppen nemsokára szülni szeretne.

Érdekes, hogy a kutatás nem közvetlenül arra kérdezett rá, amikor a nő kijelenti, hogy szülni akar, hanem arra is, hogy mire asszociálnak a munkáltatók. A felmérésben megszólalok 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a munkahelye, ahol éppen dolgozik, figyelembe veszi, hogy valaki nagyjából abban az életkorban van-e, amiben jellemzően már szülni szoktak a nők, és ez alapján dönt a felvételről vagy az előléptetésről.

A briteknél szigorúan tilos valakivel máshogy viselkedni és hátrányba juttatni valamilyen személyes tulajdonsága miatt, mint amilyen a várandósság is.

Ennek ellenére az országban még mindig rengeteg helyen vannak úgynevezett “dinoszaurusz főnökök”, akik alkalmazáskor számításba veszik a jelenlegi vagy leendő alkalmazottak gyerekvállalási kedvét – de érdekes módon kizárólag a nőknél. A férfiaknál ez egyáltalán nem jelentkezik.

Olvastad már?  Másodállás, szerelemprojekt? Hogyan lavírozz két munka között hatékonyan

Habár Magyarországon még nem készült hasonló kutatás, de több, mint valószínű, hogy az itteni munkáltatók sem gondolkodnak másként.

Egy 2017-es, szintén Nagy-Britanniában készült kutatás azt is kimutatta, hogy a 30-as éveikben járó nők átlagosan 9 százalékkal keresnek kevesebbet az ugyanennyi idős férfiaknál a szakmájukban. A húszas éveikben ez a nemi különbség mindössze 5 százalék. Szakértők mindezt annak tudják be, hogy a főnökök kevésbé léptetik elő a nőket, mivel attól tartanak, hogy hamarosan szülési szabadságra mennek.