Stílus / Divat

6 optikai alakformálás tipp az idei trendre szabva

Ha egy szóval kellene jellemeznünk az idei trendet, akkor mindenképpen az „oversize” lenne az, amit rásüthetnénk az irányzatokra. Bő, sokszor formátlannak tűnő felsők, s még hatalmasabb, jócskán csípő alá érő pulcsik. Széppé lehet varázsolni ezeket a ruhákat, de ha nem figyelsz, sokkal többnek tűnhetsz optikailag, mint szeretnéd.

Oversize felsők

Idén azért nehéz ruhát találni, mert sok felsőrész nem csupán bő, hanem rövid is, így formátlannak tűnik. Tény, hogy nem könnyű, de kitartó munkával azért olyan felsőkre bukkanhatsz, amik nem feltétlenül a két végletet célozzák meg.
Ugyanakkor, ha tetszenek ezek a fazonok, akkor érdemes magasított nadrággal hordanod őket, így súlyfelesleggel is felveheted a rövidebb felsőket. Ha ilyen ruhába bújsz, mindenképpen szoros nadrágot válassz, s ha nem ér fel magasra a derékvonala, akkor vegyél a felsőrész alá egy passzentos trikót.
Fentről: Zara 9 995 Ft., H&M 3 990 Ft.

Övet rá!

Akár túl bő felsőt, akár túl nagyméretűnek tűnő pulcsit választasz, a derékvonal hangsúlyozása mindenképpen segíthet kiemelni az előnyös oldaladat. Ez főleg akkor jelenthet nagyon sokat, ha tunikaszerű a felső, s nem átlagos hosszúságú.
A túlságosan rövidre szabott felsőrészeket azonban ne hordd ily módon, mert előnytelenné válhat a megjelenésed. Csak az átlagos, vagy az átlagosnál hosszabb daraboknál válhat be a praktika.
Pulóver – Mango 8 995 Ft.
Kesztyű – Accessorize 7 500 Ft.
Öv – Esprit 14 600 Ft.

Blézer és kardigán

Nem kell mindig a felsőrészednek hangsúlyosnak lennie, elvégre, amikor tényleg hűvös van, szívesebben ücsörgünk egész nap pulcsiban. A nagyméretű, kötött pulcsik ápolnak és eltakarnak, de leginkább csak a karcsú nőkön mutatnak. Azoknak, akiknek van némi súlyfeleslegük, sokkal szerencsésebb a laza kardigán, vagy éppen blézer.
Nyugodtan választhatsz hosszú, vagy rövidebb fazont, a lényeg, hogy a megszokottól eltérő formájú legyen. Vegyél alá egy egyszerű, háttérbe szoruló felsőt, s ha van kedved, ezt a szerelést is bolondítsd meg egy vékony derékövvel.
Blézer – Zara, 9 795 Ft.
Nadrág – Esprit, 20 500 Ft.
Blúz – Mango, 8 995 Ft.
Sál – Accessorize, 8 570 Ft.

Ha túl bő

Az idei kínálatban nem könnyű azoknak válogatni, akik a karcsú derekat szeretnék hangsúlyozni. Ha az öveket már unod, akkor bevethetsz még egy praktikát.
Próbáld ki azt, hogy az oversize méretű felsőd fölé felkapsz egy karcsúsított kabátot, vagy blézert, mert ilyet azért találni a kínálatban. Így nem csupán karcsúbbnak tűnhetsz, hanem tökéletesen elrejtheted azt a pár kiló felesleget, ami a hasadon éktelenkedik.
Blézer: Esprit, 129.99 Eur.
Ing:  H&M 8 990 Ft.
Nadrág: Esprit, 69.99 Eur.
Cipő: Mango, 27 995 Ft.

Nadrágügy

A nadrágok terén bár lassan visszatérnek a divatba a bőszárú, illetve a trapéz formájú fazonok, de az idei trendben azonban még inkább a skinny, a feszes cicanacik hódítanak. Ezek nagyszerűen mutatnak csizmával, és bátran felvehetik őket a súlyfelesleggel bírók is.
Csupán meg kell találni az arany középutat, s az esztétikum érdekében feltétlenül bő szabású, feneket takaró felsőrésszel és pulcsival kell kombinálni. Ezen felül érdemes kipróbálni a magasított derekú nadrágokat is, hiszen ezek karcsúsítanak, s az idén divatos, fodros felsőrészekkel könnyen egyedivé varázsolhatóak.
Balról: Zara 13 995 Ft., Mango 6 995 Ft., H&M 8 990 Ft., Esprit 49.99 Eur.

Kapj fel egy szoknyát!

Az idei divatnak van több romantikus vonala, többek között ilyen az is, hogy szoknyák széles skáláját találjuk meg a kínálatban. Ezeket a ruhákat egészen bátran hordhatják a ducibbak, nem kell elrejteni bő ruhák mögé a kilókat.
Persze ha ilyen alakod van, akkor ne a legrövidebb miniszoknyát vedd le a polcról. Inkább válassz A-vonallal bíró darabot, de legalább olyat, ami a térdedig ér. Érdemes kísérletezni a derékig érő fazonokkal is, mert ha idáig nem volt rajtad ilyen, mostantól garantáltan imádni fogod.
Top – H&M 5 990 Ft.  
Szoknya – Mango, 9 995 Ft.
Cipő – Zara, 19 995 Ft.
Táska – Zara, 9 995 Ft.