Öltözködési tippek fiús testalkatra

Öltözködési tippek fiús testalkatra

Címlap / Stílus / Öltözködési tippek fiús testalkatra

Sok lány problémája, hogy fiús alakkal van megáldva. Sok szempontból ez egy nagyon előnyös testalkat, hiszen keskeny csípő, vékony lábak, alapvetően soványabb testalkat jellemzi. Emellett viszont negatívum, hogy szögletesebbek a vonalak, és a kisebb mell mellé sokszor alig látszó derék társul.

1. Erősség kiemelése

Ha nem vagyunk elégedettek valamelyik testrészünkkel, akkor öltözzünk úgy, hogy egy másikat hangsúlyozzunk. Ha tehát a derekunkkal és a mellméretünkkel nem vagyunk megelégedve, de szépnek látjuk a vállainkat vagy a lábainkat, akkor tereljük oda a tekinteteket.

A vállainkat kiemelhetjük a most divatos, egyik vállra lehúzott felsővel, a lábak dominanciáját a rövidebb szoknya vagy rövidnadrág szolgálja. Ha csípőnket szépnek és ideálisnak találjuk, akkor hordjunk például csípőnadrágokat, melyek a fenekünkön feszülnek és megmutatják vonalát.

2. Homokóra alakra való törekedés

A fiús testalkat legnagyobb hátránya, hogy a derék nem hangsúlyos. Ezért ki kell emelnünk a melleket és a csípőt. Az is segít, ha olyan nadrágot választunk, amelyen a fenék vagy comb részeken díszítés is található.

Ha farmerről van szó, akkor javasolt zsebeset választani, a jól kiválasztott zseb ugyanis nagyon figyelemfelkeltő. Ha nem kedveljük a díszítettebb nadrágokat, akkor csípőnket egy látványosabb övvel is hangsúlyozhatjuk.

A melleket leginkább kereken dekoltált felsőrészekkel, a mell vonalában elhelyezett fodrokkal vagy mintákkal tudjuk kiemelni. Így a derék karcsúbbnak, hangsúlyosabbnak fog tűnni. Válasszunk derékban karcsusított blúzokat/kabátokat. Csak azok az egyenes szabású felsők állnak jól, amelyek derékben véget érnek.

3.Nőies öltözködés

Semmiképpen se hordjunk fiús ruhákat. Vagyis ha lehet, kerüljük az egyenes szabású kabátot, blúzt vagy bármit, ami tovább fiúsítaná alakunkat, és még szögletesebbé tenné vonalainkat.

Különösen tilos a „férfinak öltözés”, vagyis az, hogy fiús alkattal zakót, inget és nyakkendőt viseljünk.

Válasszuk inkább a kifinomult, nőies ruhákat, bundákat, csipkéket, selymeket, fodrokat, egyszóval bármit, ami nőiessé teszi alakunkat.

4. Minták

Ha fiús az alkatunk, akkor szögletesek és túl határozottak a vonalaink, tehát ellensúlyoznunk őket lágy, nőies mintával. A legjobb, ha virág mintát alkalmazunk, hiszen ezek színükben és mintájukban is a nőiesség szimbólumai. Jól állnak továbbá a fodros, csipkés ruhadarabok, amelyek lágyítják vonalainkat.

Arra próbáljunk meg törekedni, hogy a színes mintás ruhák úgy legyenek szabva, hogy a minta sötétebb színe essen a derekunkhoz. Ezzel optikailag tovább karcsúsíthatjuk alakunkat.

5. Válltömés

Ha szolid válltömést használsz, akkor az karcsúsítani fogja alakodat.
Ha viszont túlzásba viszed, akkor az eredmény még fiúsabb lesz, ugyanis úgynevezett atléta termetet kölcsönzöl magadnak a keskeny csípő és széles váll kombinációjával.

6. Szabásvonal

Az egész ruhánál törekedj arra, hogy a dereka optikailag mindig karcsúsított legyen. Vagyis a derék résznél legyen az anyaga sötétebb, oldalt rácolt, vagy viselj egy sötét derékövet.
Ha túl kemények a vonalaid, akkor ellensúlyozd kerek szabásvonalakkal. A zsebek, vagy a nyakkivágás lehetőleg legyen gömbölyű, így egész megjelenésed finomabb, nőiesebb lesz.

7. Alakformáló fehérnemű

Fiús alkatú lányoknak különösen érdemes kipróbálni az egyre több típusban kapható alakformáló fehérneműket. Válassz például egy body-t, amelyik a derekadból levesz néhány centit, vagy olyan száras alsóneműt, amelyik képes a fenekedet kerekebbre formálni.

Természetesen ne feledkezzünk meg a melltartóról sem, ami kisebb mellek esetében legjobb, ha szivacsos, push-up megoldású. A nagyobb mellméret a derekunkat is karcsúsítja.

Talán érdekel:
Alaktípus szerinti öltözködés. Milyen ruhák illenek az alakodhoz?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást