Amikor Olaszországra gondolunk, elsőként mindig a pizza, tészta és tiramisu ugrik be, hiszen ezeknek az ételeknek méltán híres hazája. Csakhogy ezek a diéták világában mind rettegett ételek, ezért legtöbbször úgy tekintünk rájuk, mint bűnös élvezetekre. De akkor mi az olaszok titka, amivel még mindennapi fogyasztásukkal sem híznak?
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/5 Minőségi alapanyagok
Az olaszok különösen válogatósak étkezés terén, mivel csak jó alapanyagokból hajlandóak dolgozni. Ezért találhatsz nagyon kevés édesítőszeres, mindenmentes terméket a boltok polcain, mivel leginkább csak természetes alapanyagokból dolgoznak. Hitvallásuk szerint, csakis ezekből lehet elkészíteni a legjobb pizzatésztát, spagettit és tiramisut. Márpedig minőségi alapanyagokkal nem lehet nagyon mellélőni. Legtöbbször nem is a cukortól, zsírtól rakódik le a felesleg rajtunk, hanem a rengeteg adalékanyagtól, amit elraktároz a szervezetünk, de legalábbis biztosan narancsbőr formájában láthatjuk viszont combunkon.