Amikor Olaszországra gondolunk, elsőként mindig a pizza, tészta és tiramisu ugrik be, hiszen ezeknek az ételeknek méltán híres hazája. Csakhogy ezek a diéták világában mind rettegett ételek, ezért legtöbbször úgy tekintünk rájuk, mint bűnös élvezetekre. De akkor mi az olaszok titka, amivel még mindennapi fogyasztásukkal sem híznak?
2/5 Cukor, péksüti reggelire?
Amikor Olaszországban jártam, gondoltam beülök valahova egy finom brunch-ra, de aztán felvilágosítottak arról, hogy náluk ez nem divat. Reggelire csak mindenki bekap pár kisebb canollót, vagy valamilyen más péksütit, legtöbbször munkába menet az utcán, vagy a kocsiban fogyasztják el. Természetesen az elengedhetetlen presszójuk mellé, amivel el is ketyegnek ebédig.
Meglepődve tapasztaltam, hogy még a modell kinézetű nők is cukros péksütivel a kezükben járkálnak reggel, de aztán hamar értelmet nyert az egész. Ha belegondolsz, egy ilyen péksütiben 300, max 400 kalória van, ami bőven elegendő energiával látja el őket ebédig. Az persze már más kérdés, hogy egészség szempontjából fel sem veheti a versenyt egy zöldséges, vagy gyümölcsös rostdús reggelivel.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!