Kikapcsolódás / Szórakozás

10 elképesztően okos állat, amely zseniális trükkel vadászik

10 elképesztően okos állat, amely zseniális trükkel vadászik

Rablópoloska

Ez a bámulatos rovar nem akármilyen csellel szedi rá a rovarvilág másik felettébb okos tagját, a pókot: lábával megpengeti a pók hálóját, mire az odasiet, azt gondolván, fogott egy ínycsiklandó zsákmányt. Mire látja, hogy rablópoloska csalta lépre, már késő és ő maga válik ebéddé. 

 

Pom-pom rák

A pom-pom rák mókás kis állat, másnéven bokszoló ráknak is nevezik. Mindkét nevét annak köszönhetően kapta, hogy ollóiban rendszerint egy-egy tengerirózsát tart. Ha elveszíti valamelyiket, lop egy másikat egy fajtársától, de előfordul az is, hogy simán ketté tépi megmaradt rózsáját és így növeszt egy új párat. Téged bokszolóra vagy pom-pom lányra emlékeztet ez a tengeri cukiság?

 

Hosszúfarkú macska

A margay néven is ismert szépséges macskaféle Közép- és Dél-Amerika dzsungeleiben honos és talán a legügyesebb famászó rokonai közül. Egyik kedvenc eledele a gyapjasfejű tamarin, melyet sokszor úgy ejt el, hogy a bébimajmocska sírását utánozza. Mikor odagyűlnek a majmok, keresve a segítségre szoruló kicsit, a macska könyörtelenül lecsap. 

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást