Őket kövesd Instagramon, ha úgy érzed, mentálisan kimerültél

Őket kövesd Instagramon, ha úgy érzed, mentálisan kimerültél

Címlap / Életmód / Egészség / Őket kövesd Instagramon, ha úgy érzed, mentálisan kimerültél

Szerencsére egyre nagyobb figyelmet kap a mentális egészség a mindennapokban is, de még mindig nem eleget. Az Instagramot rendszerint arra használjuk, hogy mások irigylésre méltó életét kövessük végig, pedig sokkal okosabban is csinálhatnánk: ezek a profilok például nagyon sokat segíthetnek a mindennapi mentális egészségünk megőrzésében és javításában.

Több kutatás kimutatta már, hogy a közösségi médiában az Instagram a legkárosabb a mentális egészségre. Ez valószínűleg azért van így, mert nagyon rosszul használjuk: nem tudatosítjuk magunkban, hogy minden, ami az applikáción megjelenik, csak az emberek életének legjobb része, hiszen a rosszat senki nem akarja megosztani. A közösségi médiát azonban jóra is lehet használni, az alábbi profilokat például érdemes bekövetned, ha néha elönti a lelkedet az Instagram-undor.

Mélylevegő Projekt

Igazi hiánypótló oldal a magyar Instagramon: a Mélylevegő Projekt hangulatzavarokról beszél tudományosan, közérthetően, úgy, hogy közben egyáltalán nem stigmatizálja őket. Maguk a rajzok is gyönyörűek, és nagyon hasznosak a posztok, a képekhez kapcsolódó írások is. Még annak is érdemes lehet követni, akit nem érint a hangulatbetegségek problémája személyesen, de szeretné, ha kicsit javulna a mentális egészsége, vagy tájékozódni szeretne a témában.

barbsiegraphy

Gyönyörű illusztrációk, és mellé megfogadnivaló tanácsok, és mély gondolatok. Nagy előnye a barbsiegraphy oldalnak, hogy magyarul is láthatod rajta az idézeteket és tanácsokat, nagyon kevés ugyanis az olyan magyar Insta-oldal, ami ilyen témával foglalkozik.

_wellbeen_ 

A stressz, a szorongás és a mindennapi feszültség körül forog a _wellbeen_ nevű oldal témája, ami még annak is hasznos lehet, aki nem szenved mentális zavarban, és viszonylag jól érzi magát a mindennapokban.

A stressz ugyanis lassan komoly népbetegség lesz, durva fizikai és mentális következményekkel, így nem árt, ha minél többet tudsz arról, hogy érdemes kezelni.

Beth Evans 

Ha bírod a minimalizmust, és tudsz egy kicsit angolul, akkor Beth Evans Instagram-oldalát imádni fogod. A lány rövid idézeteket, okos tanácsokat és néha egyszerűen csak vidám rajzokat posztol a mentális problémákról, és segít, hogy destigmatizáljuk végre az ilyen betegségeket.

Sunny Bloom Inspiration 

A Sunny Bloom Inspiration oldal kevésbé minimál, inkább nagyon csajos posztok a mentális egészségről, a boldogságról, és arról, hogy oké, ha néha rossz napjaid vannak. Szintén egy kis angoltudás szükséges, de alapvetően azért nem bonyolultak a szövegek, és kifejezetten rövidek is.

Liz and Mollie

Főként a munkahely körüli stressz, szorongás, depresszió és mentális problémák köré épül a Liz and Mollie oldal, nagyon aranyos rajzokkal, vicces grafikonokkal és ábrákkal. Még akkor is biztosan azonosulni tudsz majd a rajzokkal, ha alapvetően nem érzed rosszul magad – mindenkinek van ugyanis rosszabb napja, olyan időszaka, amikor szociálisan kicsit visszahúzódóbb, vagy éppen nem az élete legjobb szakaszát éli a munkahelyén.

Numbava 

Gazdag Tündi, vagyis Numbava kicsit kilóg a sorból, mert ő alapvetően nem a mentális egészségre szakosodott, hanem táplálkozási tanácsadó és személyi edző. Nagyon gyakran érinti azonban a testi-lelki egyensúly kérdését, és több posztjában magyarázza, milyen hatással van a stressz és a folyamatos idegeskedés a szervezetre. Ha kiegyensúlyozott életet szeretnél élni (és jól jön néha egy kis kaja inspó is), akkor mindenképpen kövesd be.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást