Nyári utazásokhoz 5 édes könyv, ami lefoglalja a csemetéket

Nyári utazásokhoz 5 édes könyv, ami lefoglalja a csemetéket

Címlap / Életmód / Család / Nyári utazásokhoz 5 édes könyv, ami lefoglalja a csemetéket

Minden utazás és kirándulás kalandot és felfedezést jelent, ahogyan a mesék világában való elmerülés is. Ha gyerkőccel indulsz, indultok kisebb vagy nagyobb útra, akkor jó, ha ott lapul a táskában néhány izgalmas, kedves, utazással kapcsolatos történet is, ami egyfelöl lefoglalja a csemetét, másfelől ráhangolja őt az élményekre. Városfelfedező, közlekedési eszközöket bemutató könyv is került válogatásunkba.

Boribon utazik

A legkisebbeknek ajánljuk ezt a kemény, könnyen forgatható könyvecskét, ami a mesék nagy mesterének, Marék Veronikának cuki mackójáról szól.

A tüneményes Boribon rollerrel, kisautóval, vitorlással, vonattal és helikopterrel utazva tesz szert újabb barátokra.

Az egészen kicsik számára íródott történet a folytonosságot és a dolgok egymásra épülésének varázsát sugallja.

Jól felismerhető formákat tud belőle a pöttöm gyermek beazonosítani, valamint a színeket is tanulgathatja a könyvecskéből.

Cuki utazós mese utazó kicsiknek.

Maszat a repülőn

Ha külföldre utazol, utaztok a gyerkőccel, gyerkőcökkel, akkor ne hagyd ki a Maszat első repüléséről szóló kis könyvecskét.

Egyrészt azért érdemes felolvasni a kicsiknek, mert részletesen beszámol a repülés élményéről a becsekkolástól a felhők közötti nézelődésig, másrészt pedig azért hasznos mesekönyv, mert mesél londoni kalandokról is.

Az utazás előtti napokban a várakozás izgalmát is fokozza.

3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz

Ezt a színes repertoárú, több író tollából született mesegyűjteményt azért nagyon remek magaddal vinni, mert bármikor felcsaphatod valahol, és már indulhat is a meseolvasás.

Ha a gyerkőcöd unja az utat, sűrűn kérdezgeti, hogy mikor érünk már oda, jöhet egy mese!

Vannak itt rövidebb és kicsit hosszabb történetek is, mindenféléről, utazási előkészületekről, vakációzásról és csudalényekről is.

Találsz a különböző hosszúságú történetek közt oroszlánfésülő sörényfodrászt, félelemszelidítő bárányos mesét, és olyan életszerű történetet is, amelyben az apuka külföldre megy dolgozni.

Többek közt Marék Veronika, Berg Judit, Kertész Erzsi, Wéber Anikó, Lackfi János, Harcos Bálint meséi közül tudsz, tudtok válogatni a 3-5-8 perces mesék közt.

 

Mesélő Budapest

Azoknak is élmény lehet felfedezni Budapestet, akik itt élnek és azoknak is, akik látogatóba érkeznek.

Ez a meseszép és informatív könyv pont annyi információt rejt, amennyit egy iskoláskorú gyermek is könnyen be tud fogadni.

Fotók, egyedi térképek, klasszul megfogalmazott fogalomtár is kiegészíti a főváros épületeiről, hídjairól, szobrairól szóló érdekességeket és sztorikat.

Az idegenvezetőként sok tapasztalat és tudás birtokában lévő Tittel Kinga gyerekszemmel is látja a várost, tudja, miket kérdeznek meg a gyermekek a szüleiktől egy-egy séta közben.

Ezért aztán a szerző ír például a hídmesterekről és arról is, hogy miért nincsenek Budapesten felhőkarcolók.

Te is rengeteg új infóra tehetsz szert a Mesélő Budapest olvasás a közben.

 

Gyerek közlekedési enciklopédia

Ez a rengeteg képpel gazdagon illusztrált könyv a közlekedési eszközeink évezredek óta tartó fejlődését mutatja be gyerekbarát magyarázatokkal.

Nagyobbacska, olvasni is tudó iskolásoknak szól ez az informatív enciklopédia, olyan lelkes kis kérdezőknek, akiket érdekel, hogy hogyan működik a gőzmozdony, milyenek a luxus-óceánjárók, hogy képes az ember eljutni a világűrbe.

A könyv hat fejezetéből megismerhető a közúti, a vízi, a vasúti és a légi közlekedés, valamint az űrhajózás. Így juthattok el az enciklopédia tanulmányozása közben a gyerekekkel a postakocsiktól a versenyautókig, a gőzmozdonyoktól a szuperexpresszekig, de még földalatti és légi kitérőt is tehettek.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!