November 4: Károly névnap – Ezek a Károlyok személyiségjegyei

November 4: Károly névnap – Ezek a Károlyok személyiségjegyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / November 4: Károly névnap – Ezek a Károlyok személyiségjegyei

November 4-én ünneplik névnapjukat a Károlyok. Nevük emellett megtalálható a naptárban január 28-án, március 2-án és szeptember 27-én is. Ha kíváncsi vagy, mit jelent a nevük és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek a név viselői, olvasd el cikkünket!

Nevének eredete, jelentése

A Károly név eredetéről megoszlanak a vélemények, az egyik szerint régi magyar név, a török „karvaly” madárnévből származik.

Más elképzelések szerint a Károly a Carl germán-latin név magyarosított változata, jelentése ezek alapján „fiú”, „legény”.

Nálunk a 90-es években volt gyakori, de külföldön még ma is igen felkapott. Franciául, angolul: Charles, németül, svédül: Karl, olaszul: Carlo, spanyolul, portugálul: Carlos, a szlovák, lengyel változata pedig Karol.

Becézhetjük őket Karcsinak vagy Karesznek. Néhány híres Károly: Rékasi Károly, színész, Gesztesi Károly, színész, Eperjes Károly, színész, Balzsay Károly, ökölvívó, Ferenczy Károly, festőművész, Lotz Károly, festőművész és Markó Károly, festőművész.

A Károlyok általános jellemzői

Szerencsére a Károlyok nem túl komplikáltak, mindig az őszinteségre, egyenességre törekednek. Tisztelik a hagyományokat és viszonylag konzervatívnak mondhatjuk őket. Minden apróságnak örülnek, értékelik a legkisebb gesztusokat is.

Szívesen időznek a szabadban, a természetben mindig megtalálják a szépet és itt meglelik boldogságukat. Igen érzelmesek, vágynak mások figyelmére, dicséretére.

Akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha érzik azt, hogy szükség van rájuk és érzelmeiket viszonozzák.

Alapvetően szórakoztató személyiségek, könnyen feloldódnak nagyobb társaságban is és mások örömmel töltik velük az idejüket, hiszen igen egyedi, különleges személyiséggel rendelkeznek. Ami a rossz tulajdonságokat illeti, hajlamosak a szenvedélybetegségekre, ezért érdemes kerülniük többek között a szerencsejátékokat, a cigarettát és az alkoholt.

A Károlyok és az emberi kapcsolatok

A Károlyok igen mélyen és erősen kötődnek szeretteikhez. Feladatuknak tekintik, hogy számukra megteremtsék a biztonságot és a boldogságot. Értük képesek az önfeláldozásra, mindent megtennének azokért, akik fontosak a számukra.

Gondoskodóak, ám nagyon félnek attól, hogy elvesztik szeretteiket, ezért néha igen féltékenyek tudnak lenni. Igyekeznek kisajátítani a számukra fontos személyt, és ha úgy érzik, ez nem sikerül, akkor bizonytalanná válnak.

Ez igen megnehezíti a szerelmi életüket és a párkeresést, szenvedélyességüket és a lobbanékonyságukat ugyanis sokan nehezen viselik.

Ami azonban mindenképp pozitívumként mondható el, hogy könnyedén kötnek kompromisszumokat és nem próbálják megváltoztatni a párjukat, hanem elfogadják olyannak, amilyen.

A Károlyok és a munka

Ami a munkát illeti, a Károlyok igen keményen dolgoznak, kitartóak és képesek a végsőkig is elmenni azért, hogy elérjék a céljukat. Ha azonban ez nem sikerül, akkor nagyon elkedvetlenednek.

Irányítani nem szeretnek, inkább akkor érzik jól magukat, ha megkapják a feladatokat és azt tökéletesen, hibátlanul elvégezhetik, ez jelenti számukra a kihívást. Nem bánják azt sem, ha a háttérben maradhatnak és egész nap a számítógép előtt kell ülniük, vagy csendben, magukban dolgozhatnak, viszonylag jól tűrik a monotonitást.

Ugyanakkor az is jót tesz nekik, ha olyan munkát kapnak, amely nem irodai, sokkal inkább a szabadban végezhető. Fontos számukra az elismerés, addig dolgoznak, míg meg nem kapják az oly áhított dicséretet és megbecsülést.

Ideális munka lehet számukra az adatrögzítés, a könyvelés, a sofőrködés, a kertészkedés és kiváló művész, festő vagy színész válhat belőlük.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást