Párkapcsolat / Szerelem

Ezért lépnek félre a nők 10 év együttlét után

Ezért lépnek félre a nők 10 év együttlét után

A legtöbb ismerősöm szerint jó néhány év után (ezt körülbelül tíz évre tippelték) minden kapcsolatban megjelenik egy harmadik személy.

Hogy ez a kívülálló milyen nyomokat hagy maga után, milyen sérüléseket okoz, vagy éppen miben segíti a párkapcsolat két főszereplőjét, az minden esetben más és más lehet. Nevezhetjük kötetlen szeretőnek, házibarátnak, családrombolónak, mindenképpen okai annak, ha egy nő kilép a kizárólagos párkapcsolatának kereteiből.

Az olyan nőknek, akik a férjük mellett valaki mással is kapcsolatot tartanak, előítéletek, kritika és gyakran nyílt megvetés jut osztályrészül.

Úgy tűnik, hogy az, ami a patriarchális társadalomban az egyik nemnek ősidőktől fogva természetes joga, az a másik nem számára még mindig tiltott dolog –. Mégis – írja Ingrid Füller a Becsületbeli ügy című könyvében – egyre több nővel találkozunk, aki a társadalmi, nevelési és vallási normákkal szembe helyezkedve nem hajlandó a szeretet, a törődés és erotika iránti vágyait elnyomni.

Holtomiglan, holtodiglan

Összeházasodtak és boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

Ezzel fejeződött be minden mese, amit gyermekként este a szüleink felolvastak nekünk és mi is így fejezzük be, amikor a saját gyermekeinknek olvasunk esti mesét. Eszünkbe sem jut azt mondani, hogy „Boldog éltek, amíg az egyik meg nem csalta a másikat és el nem váltak.”

Pedig a statisztikák szerint minden második házasságban így végződik a történet és legtöbbször éppen egy harmadik személy miatt. Ráadásul a klasszikus irodalmi művekben a nők által elkövetett házasságtörés sosem marad büntetlenül.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást