5 nőiesnek gondolt szokás, amit a pasik kiábrándítónak tartanak

5 nőiesnek gondolt szokás, amit a pasik kiábrándítónak tartanak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 nőiesnek gondolt szokás, amit a pasik kiábrándítónak tartanak

Ahogy a nők többségét idegesíti, ha a férfiak állandóan csak játszanak a gépükön, folyton disznóvicceket mesélnek, és legnagyobb problémájuk az, melyik kocsmában töltsék az estét, úgy a férfiakat is zavarják bizonyos szokások. Lássuk ezek közül a leggyakoribbakat!

Ha állandóan kérdezgeted

Minden szinten idegesítő tud lenni, ha folyton kérdésekkel bombázod a barátodat. Ha kifejezetten arra vagy kíváncsi, mit csinált, kivel beszélt, szinte percre pontosan mikor megy haza stb., akkor azzal garantáltan az őrületbe kergeted.

Nem sokkal jobb az se, ha a külsődről faggatod: szerinte híztál? Vagy éppen fogytál? Mennyire áll jól ez a ruha? – és így tovább. Úgy fogja érezni, nem tud neked jó választ adni, mert így is, úgyis megsértődsz majd, ráadásul egyértelműen azt közvetíted, hogy nincs önbizalmad.

Ugyanez vonatkozik az ellenőrző kérdésekre, hiszen még egy gyereknek sem kell részletesen beszámolnia otthon, percről percre hogyan telt a napja. Mindez nem azt jelenti, hogy semmiről sem érdeklődhetsz, de vedd észre, ha már korlátozod a szabadságát, vagy sarokba szorítod a kérdéseiddel.

Ha kibeszéled a kapcsolatotokat

A legtöbb férfi semmit sem mond az aktuális kapcsolatáról a barátainak – legalábbis nem akkor, amikor már elmélyültek az érzelmek, és komolyra fordult a dolog. Legfeljebb akkor hozzák fel a témát, ha probléma adódik, vagy mélypontra kerül a viszony, és ezt érthető módon szeretnék megosztani valakivel. Ám még ekkor is vannak, akik inkább bezárkóznak, egyedül keresik a megoldást.

Ennek megfelelően az őrületbe kergetheted a szerelmedet, ha kibeszéled a kapcsolatotokat, mert ettől úgy fogja érezni, a köztetek levő intimitás nem egy szent és sérthetetlen csoda. Persze szó sincs arról, hogy most aztán némasági fogalmat kell tenned, de ne akárkivel, csakis a leginkább megbízható barátnőddel vesézd ki ezeket a témákat.

Ha folyton pletykálsz

Míg a nőknek arra van szükségük, hogy mindent ötször körbejárjanak, százszor is átrágjanak, és teljesen kivesézzenek, addig ez a férfiaknak egyáltalán nem igényük. Olyannyira, hogy ők általában mindent egyszer mondanak el, és egyszer is kérdeznek meg – egyszerűen így vagyunk összerakva.

Ha ezt a különbséget időben felfedezed, sok kényelmetlenségtől óvhatod meg magatokat, pl. attól is, hogy állandóan pletykákkal traktáld a barátodat. Őt ez a legtöbb esetben kifejezetten zavarja, ráadásul akár úgy is tűnhet neki, hogy túlságosan rosszindulatú vagy.

Míg ez a legjobb barátnőd fejében fel sem merül sőt, örömmel szál be ő is friss infókkal az általad hallottakba, addig a barátod a falra mászik a legfrissebb hírektől. Inkább ne vele pletykálj, legalábbis ne sokat!

istockphoto

Ha azt mondod: „semmi”

Főleg, ha ezt a választ a „mi a baj?” kérdés előzi meg. Ha valamivel, akkor ezzel garantáltan az őrületbe kergeted a szerelmedet, és persze magadat is, így aztán főleg értelmetlen az egész hercehurca.

Amint az előbb írtuk, a férfiak általában csak egyszer kérdeznek, megadják a lehetőséget, hogy elmondd, mit szeretnél. Ha erre zsigerből rávágod, hogy „semmi”, akkor elkönyvelik, hogy bal lábbal keltél, hétvégén fog megjönni, vagy csak front van, és nem foglalkoznak tovább a dologgal.

Persze, ők is tudhatnák, hogy ilyenkor egy kis szeretgetésre, törődésre van szükséged, és némi nyaggatásra, de sokkal jobb, ha elébe mész a dolgoknak, és nyíltan elmondod – minél előbb – mi zavar.

Ha nagyon meg akarod változtatni

Egy kapcsolatban mindenki változik valamennyit, idomul a másikhoz, ez teljesen természetes. De idővel mindenkit szakításra sarkall, ha a másik fele teljesen meg akarja változtatni. Erre a nők többnyire hajlamosabbak, bár nyilván akadnak kivételek, és fordítva is működik a dolog.

Ennek tipikus tünetei, ha semmilyen programot nem szerveztek külön, rákényszerítitek a másikra az „otthonülős” életmódot, és persze érzelmileg zsaroltok, duzzogtok, ha valami nem úgy alakul, ahogy azt elterveztétek.

Alapszabály, hogy ha már kapásból a változtatáson, a másik korlátozásán töröd a fejedet, akkor nem vagy igazán szerelmes, tehát felesleges is erőltetni az egész kapcsolatot. Ellenkező esetben pontosan úgy szeretitek egymást, ahogy vagytok, a mindenkinek járó szabadságot éppúgy megadjátok egymásnak, mint azt, hogy önmaga lehessen továbbra is.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!