Nevess velünk! A 15 kedvenc idézetünk Woody Allentől

Nevess velünk! A 15 kedvenc idézetünk Woody Allentől

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Nevess velünk! A 15 kedvenc idézetünk Woody Allentől

A zseniális, korszakot meghatározó filmjeiről, fanyar humoráról, egyedi világszemléletéről és persze bizarr családi kapcsolatairól híres Woody Allen vicces, néha cinikus, de nagyon is lényeglátó idézetei szinte már szállóigékké váltak. A 15 kedvencünket gyűjtöttük össze nektek, melyeket ugyan nem szabad komolyan venni, mégis ott lapul a mélyükben egy csipetnyi igazság.

A helyes út
Sokkal inkább, mint valaha, az emberiség válaszút előtt áll. Az egyik ösvény a kétségbeeséshez és a végső reménytelenséghez vezet. A másik a teljes pusztuláshoz. Imádkozzunk, hogy bölcsen a helyes utat válasszuk.

A vége úgyis csak szenvedés
Szeretni annyi mint szenvedni. Ha nem akarunk szenvedni, nem szabad szeretni. De akkor attól szenvedünk, hogy nem szeretünk. Tehát: szeretni annyi mint szenvedni, nem szeretni annyi mint szenvedni, szenvedni annyi mint szenvedni. Boldognak lenni annyi mint szeretni, tehát boldognak lenni annyi mint szenvedni, de a szenvedés boldogtalanná tesz, vagyis a boldogtalansághoz szeretni kell, vagy szeretni kell szenvedni, vagy szenvedni a túl sok boldogságtól… 

Filozófiai kérdés
Mi van akkor, ha minden csak illúzió, és semmi sem létezik? Ez esetben határozottan sokat fizettem a szőnyegemért.

Viszonyítás kérdése
Chaplin, indulásából következően, fantasztikus akrobata képességekkel érkezett a filmiparba. Nekem nincs ilyen hátterem. Nekem a szöveg az erősségem – a bemondásaim valószínűleg jobbak, mint Chaplinéi.

Felfogás kérdése
Rosszabb dolgok is vannak a halálnál: aki valaha is együtt töltött egy estét egy biztosítási ügynökkel, tudja, hogy mire gondolok.

(…)A dolog lényege, azt hiszem, hogy ne úgy gondoljunk a halálra, mint valaminek a végére hanem inkább úgy, mint a költségcsökkentés egészen hatékony módjára.

Nehéz gyerekkor
Egyszer elvesztem, és megkérdeztem egy rendőrt: „segítene megkeresni a szüleimet?” Mire a rendőr: „Nem is tudom, annyi helyre bújhattak…”

A szerelem a válasz
A szerelem a válasz, de amíg a válaszra vársz, a szex felvet néhány nagyon érdekes kérdést.

Élet a halál után
Megkérdezték tőlem, hogy szeretnék-e tovább élni az emberek emlékezetében, de én inkább a saját nappalimban szeretnék tovább élni.

Szeretni és szeretve lenni
Kinek jobb lenni, annak aki szeret, vagy annak, akit szeretnek? Azt hiszem, egyiknek sem akkor, ha a koleszterinszintje 600 fölött van. Valódi szerelemre gondoltam, nem olyan szeretetre, mint ami az anya-gyermek, fiú-kutya, vagy két főpincér között van.

Óvatos duhaj
Nem vagyok nagy ivó. Szilveszterkor két martini után megpróbáltam elrabolni és Kubába téríteni egy liftet.

Az öngyilkosságról
Egy hete vettem egy puskát. Mert hogyha… érted, ha kiderült volna, hogy tumorom van, megölöm magam. Az egyetlen dolog, ami visszatartott, az az volt, hogy a szüleim nem bírták volna elviselni. Úgyhogy először őket kellett volna lelőnöm. Aztán még ott van a nagynéném meg a nagybátyám, érted, szóval igazi vérfürdő lett volna.

Önkritika
Elmentem az orvoshoz, és elpanaszoltam neki: „Doktor úr, minden reggel, amikor felkelek, és a tükörbe nézek, hirtelen elfog a hányinger. Ön szerint mi bajom?” Azt mondta: „Azt nem tudom, de a látása tökéletes.”

Balszerencse
Ez egy szerencsétlen nap… Felkeltem reggel, fogtam az inget, leszakadt róla egy gomb. Fogtam a táskámat, leszakadt a füle. Félek kimenni a wc-re…

Igazat mondott
Egy lány felhívott: „Gyere át, nincs itthon senki.” Átmentem. Tényleg nem volt otthon senki.
Utópia És együtt alszik majd a bárány és a farkas, de a bárány nem alszik majd jól.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást