Ez a 4 csillagjegy a szokások rabja – Köztük vagy?

Ez a 4 csillagjegy a szokások rabja – Köztük vagy?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ez a 4 csillagjegy a szokások rabja – Köztük vagy?

Mondták már rád, hogy régimódi vagy pedig csak értékeled a tradíciót? Hogy maradi vagy, pedig mindössze szereted a hagyományokat? Valószínűleg a négy, úgynevezett „Szilárd Csillagjegy” közé tartozol.

A zodiákus három csoportra osztja a jegyeket azzal kapcsolatban, hogy mennyire hagyománytisztelők, milyen mértékben szokásaik, rutinjaik rabjai, vagy rugalmasak és nyitottak az új dolgokra. Nézzük, kit tartoznak a Kardinális, a Változó és a Szilárd jegyek közé és mi jellemzi őket!

Kardinális jegyek (Kos, Rák, Mérleg, Bak): Ők előnyben részesítik az innovációt, szeretnek új dolgokat kipróbálni, például új családi hagyományokat bevezetni.

Változó jegyek (Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak): Ezek az emberek rugalmas módon állnak hozzá az őket körülvevő adott, és változó dolgokhoz is. A hagyományok, szokások ugyanúgy nem zavarják őket, ahogy az újdonságok sem. 

A Szilárd jegyek tehát a Bika, Oroszlán, Skorpió és a Vízöntő: ők a zodiákus szilárd bástyái. Olyan biztos pontok, akik született hagyománytisztelők, hisznek a tradíciókban és tiszteletben tartják, hogy azok úgy jók, ahogy vannak. Ez azonban messze nem csak azt jelenti, hogy mindannyian vaskalapos, konzervatív nézeteket vallanak és unalmas személyiségek, hiszen – a látszat ellenére – a hagyomány nemcsak egy régi szokást és rutint jelent. A tradíció lényege ezeknek a jegyeknek az, hogy egy bizonyos – számukra jelentőségteljes – dolgot egy meghatározott időben végeznek és ebben örömüket lelik. Nézzük, a négy Szilárd – másnéven „fixált” – jegy hogyan viselkedik ezen a téren. 

Bika

A Bika a meleg otthon megtestesítője, ezáltal pedig minden fontos családi eseményé is. Neked a szíved ügye a Húsvét, a Karácsony, a szeretteid születésnapja, partnereddel pedig a Valentin nap és az évfordulótok. Ilyenkor már hetekkel a nagy nap előtt készülsz lelkiekben, aznap pedig vagy a konyhában tüsténkedsz, vagy a lakást öltözteted ünnepi díszbe, esetleg az ajándékot vagy a meglepetést szervezed, de az biztos, hogy mindig az esemény fő mozgatórugója vagy. 

Vízöntő

Ugyan a Vízöntő a szabályokat előszeretettel felrugó személyiség hírében áll, a szíved mélyén igenis hagyományőrző vagy. Neked nem elsősorban a családi események a fontosak, te magát a koncepciót szereted, hogy az emberek összegyűlnek jeles alkalmakkor.

Tulajdonképpen az egész világot (meg akarod menteni) össze szeretnéd hozni egy nagy egyetértésben eltöltött összejövetelre. Kedvenc elfoglaltságod egy hétvégi mozi a barátokkal, akik ismernek és akik mellett önmagad tudsz lenni

Oroszlán

Szeretsz a központban lenni, élvezed, ha szeretnek és elismernek, ezért előszeretettel veszel részt családi és baráti összejöveteleken. Akiket közel engedsz magadhoz, rendkívül fontosak számodra és legkedvesebb elfoglaltságod időt tölteni velük. A szokásos közös nyaralást egész évben várod, a születésnapi bulidra már hetekkel előtte izgatottan készülsz. Ilyenkor élvezed igazán szeretteid társaságát és azt, hogy a központban lehetsz.

Skorpió

Másokat frusztrál, ha családja vagy baráti társasága kicsit diszfunkcionális, de te élsz-halsz az izgalmas pillanatokért. Ha egy nagybácsi és egy nagynéni először csak finoman vitatkozik egy családi banzájon, te már tűkön ülsz és izgatottan várod, hogy kiabálássá fajuljon a dolog. Te ugyanis a vita kellős közepében fogod a saját véleményed harsogni, de másokkal ellentétben te nem leszel ideges vagy frusztrált, hiszen tudod, hogy ez minden évben ugyanígy történik. Szilárd jegyként viszont tisztában vagy vele, hogy egy ilyen veszekedés is a családi dinamika része, és évek múltán már mindenki nevetve fog visszaemlékezni ezekre a pillanatokra.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!