Mindenre van valakinek rossz szava – A negatív kommentek spiráljában

Mindenre van valakinek rossz szava – A negatív kommentek spiráljában

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Mindenre van valakinek rossz szava – A negatív kommentek spiráljában

A következmények hiánya a legrosszabbat hozza ki belőlünk

Az internet sokakból a legrosszabbat hozza ki, mert a viszonylagos anonimitás és a távolság következtében nem kell számolnunk a következményekkel. Mert amit személyesen sosem mondanánk ki, az simán odapötyögjük minősíthetetlen hangnemben, hiszen nem látjuk, ezzel mit okozunk. A szomszéd néninek sosem mondanánk a szemébe, hogy kövér, de egy sztár fotója alá gondolkodás nélkül írják oda sokan, hogy milyen dagadt.

Ismerőseink rejtett személyisége

Veled is előfordult már, hogy egy ismerősödet teljesen új – és megnyerőnek semmiképpen sem nevezhető – oldaláról ismerted meg abból, ahogy a közösségi médián viselkedett? A legkedvesebb idős szomszéd bácsiról a Facebook kommentjei alapján megtudtam, hogy elvakult rasszista, aki minden színesbőrű focista képe alatt mocskolódik napi szinten.

Negatív kommentek a közösségi oldalon
AleksandarNakic/istockphoto.com

Nagybátyám – egyébként tündéri – felesége éttermek ételfotói alá biggyeszti oda rendszeresen, hogy „undorító!”. Az egyik – szemtelenül fiatal – lány unokatestvérem sztárokról szóló bulvár cikkeket szokott „véleményezni” alpári stílusban.

Az egyik volt fiúkollégám pedig a haverjaival folytat vérre menő politikai vitákat, minősíthetetlen hangnemben. Ezekről az emberekről sosem feltételeztem volna ennyi gyűlöletet, mint amennyit napi szinten kiadnak magukból a közösségi médián. 

Nincs olyan dolog, amihez valakinek ne lenne egy rossz szava

Az egyik kedvenc vloggerem egyszer feltöltött egy videót az új, szépen berendezett lakásáról. Nem hittem a szememnek, hogy mennyi gyűlölködő hozzászólást kapott, ráadásul mindet nőktől.

Beszóltak a sminkjére, a ruhájára, arra, hogy miből telik neki új otthonra és hogy miért nem foglalkozik inkább a gyerekeivel ahelyett, hogy neten dicsekszik a gazdagságával. Akkor jöttem rá, hogy teljesen mindegy, ki mit posztol, mindig lesznek olyanok, akik megpróbálják lehúzni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást