Otthon / Utazás

Nassfeld, az Alpok napfényes síparadicsoma

Nassfeld, az Alpok napfényes síparadicsoma

Száztíz kilométernyi változatos pályarendszer, rengeteg napfény és a legfinomabb karintiai ínyencségek – ez vár rád az osztrák Nassfeld-Presegger See régióban, ahol a friss hó mennyisége és minősége miatt sem kell aggódnod, mert mindig pont jó!

Egyedülálló hóbiztonság

A síelők rémálma, hogy várva várt kikapcsolódás hóhiányba vagy éppen latyakba fullad.

Léteznek azonban területek, ahol a sajátos mikroklíma miatt az átlagosnál sokkal több jut a fehér csapadékból, és Nassfeld is ilyen.

December elejétől egészen április közepéig élvezheted a pompás takaróba burkolt táj nyújtotta élményeket.

Itt előfordul, hogy egyetlen hétvége alatt méternyi hó is leesik, tehát a hóágyúknál sokkal gyakrabban kell a pályatakarító gépeket beüzemelni.

Ezzel együtt autóval is kiválóan megközelíthető a környék, mert a közutakon mindig gondoskodnak a lehetőleg csúszásmentes tisztántartásról.


Apropó, autóvezetés: Tényleg nem tudnak parkolni a nők? Górcső alatt a női sofőrök


Reggeltől estig napsütés

Nassfelden évente átlagosan 850 napsütéses órát mérnek, ami százzal meghaladja a többi síterepen megszokott mennyiséget.

Az Alpok itteni vonulatainak fekvése még azt is garantálja, hogy délelőtt és délután egyaránt napfénytől csillogó havon lehessen siklani – akár léccel, akár snowboarddal, de aki másra vágyik, a hótalpas túrázásba is belekóstolhat.

Az információs táblákon kívül okostelefon-alkalmazás is segít benne, hogy az aktuális időjárási körülmények tükrében mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő pályaszakaszt.

Akár az éttermeket és szórakozási lehetőségeket kínáló hütték függőágyaiban és foteleiben is sütkérezhetsz, ha elfáradtál a síelésben, feltöltődés után pedig várnak a kivilágított pályák, ahol éjszaka is hódolhatsz a szenvedélyednek.

Gyerekeknek is

Amellett, hogy Nassfeld kicsiknek való pályákkal, varázsszőnyegekkel és gyerekbarát oktatókkal várja a családokat, a mostani síszezonban különleges kedvezményt biztosít a látogatóknak:

2015. március 14-től április 12-ig ugyanis a tíz éven aluliak ingyen szállhatnak meg a szüleikkel egy szobában, valamint díjmentesen kapnak síbérletet, oktatást és felszerelést – utóbbiba a sisak is beletartozik.

Olyan kedvezményes csomag is létezik, amely a 15 évnél fiatalabb kiskamaszoknak féláras, a 18 éven aluliaknak pedig 20%-os akciót biztosít. Sőt, ha február 22. és március 7. közé időzíted az utazást, „Síeljen ingyen” címszóval mindenkinek, tehát neked is ingyenes a síbérlet!

Főzőtanfolyam a felvonón

Amíg a nassfeldi Millennium Expressz sífelvonó utasai 17 perc alatt felérnek a Madritische 2 000 méter magasan fekvő csúcsára, a világ leggyorsabb főzőtanfolyamán vehetnek részt.

Szakácsok pattannak be melléjük, akik karintiai ínyencségek elkészítését mutatják be röviden, odaadják a receptet, és természetesen kóstolót biztosítanak a síelőknek.

A Kasnudl, azaz a túróval töltött tészta például nagy kedvenc.

A péntekenkénti program tavalyi elődje a karintiai „nyelvtanfolyam” volt, ahol helyi kifejezések jelentését és helyes kiejtését sajátíthatták el a vendégek.

Expressz síszerviz

A nassfeldi síelés alkalmával nem kell attól tartani, hogy a felszerelésed problémája miatt elvesztegeted az aktív kikapcsolódásra szánt értékes idő egy részét.

A terepen ugyanis az Alpok legkedvezőbb áráért, mindössze nyolc euróért élezik és waxolják a lécet, ráadásul öt-tíz perc alatt.

Így már nemcsak a hóbiztonság garantált, hanem az is, hogy tökéletesen tudsz majd siklani.

A pályán ingyenes tároló gondoskodik arról, hogy ne kelljen a holmidat feleslegesen cipelni; az egész régiót behálózó, ugyancsak ingyenes síbuszjáratok révén pedig még inkább garantált a zökkenőmentes pihenés.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást