Nagy tavaszi gardróbfrissítés – 6 praktika a ruhaválogatáshoz

Nagy tavaszi gardróbfrissítés – 6 praktika a ruhaválogatáshoz

Címlap / Stílus / Divat / Nagy tavaszi gardróbfrissítés – 6 praktika a ruhaválogatáshoz

A tavasz mindig nagy váltás a gardrób életében, hiszen ilyenkor újra előkerülhetnek a lenge ruhák és a rövid darabok, amiket a két meleg évszakban nyugodtan viselhetsz. De mire kell figyelned a frissítéskor?

Mi maradhat, és minek kell mennie?

Alapszabály a gardróbfrissítés során, hogy azoknak a holmiknak, amiket már egy éve nem vettél fel, nincs helyük a polcokon. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen gyakran megesik, hogy a régen divatos darabok visszatérnek és akkor újra fel kellene tölteni a készletet.
Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a visszatérő divat kicsit mindig más, ha még sosem vettél fel egy tíz éve félretett darabot, akkor felesleges ily módon tartalékolnod. Azoktól a ruháktól is meg kell válnod, amiket azért nem viselsz, mert kiszakadtak, felfeslettek, kinyúltak stb. Ha már évek óta nem volt rá időd, hogy megjavítsd őket, akkor ezután se lesz.

Felsőszekrény, padlás, vagy vöröskereszt?

Azokat a ruhákat, amiket már biztos nem szeretnél felvenni, és véleményed szerint nincsenek túl jó állapotban, bátran tovább adhatod a rászorulóknak, biztos a te környékeden is akad néhány szegényebb család. Lehet, hogy neked nincs kedved cipzárt cserélni a régi nadrágodban, de ők örömmel megteszik, s ez a te lelkedet is megmelengeti.
A másik lehetőség a ruhák megtartása során, ha gondosan összehajtogatod őket, egy zsákba teszed és félrerakod néhány évre. Hihetetlen élményt tud jelenteni, amikor szétszeded a zsákot és csodás darabokat találsz benne. Ugyanakkor arra figyelned kell, hogy ne károsodjanak a ruhák, hiszen a padláson uralkodó nyári forróság, vagy éppen a rágcsálók könnyen keresztülhúzhatják a terveidet.

Jó ötlet továbbadni

Manapság az internet elterjedésének köszönhetően hatalmas divat lett a megunt tárgyakat továbbadni, de azért itt sem árt gondolkozni. Főleg azoktól a ruháktól célszerű ily módon megszabadulni, amik valamiért sosem voltak jók rád, megvetted őket, de nem hordtad, tehát csak álltak a szekrényben.
Ezekért nem fog fájni a szíved és a vásárlóid is elégedettek lesznek, hogy nem elnyűtt darabokról válsz meg. Persze használt ruhát is egész nyugodtan továbbadhatsz, de jól gondold meg, nem lesz-e esetleg később szükséged rá, hiszen jellemző módon ezeken az aukciókon csak az igen kedvező áru darabok kelnek el.

Mielőtt vásárolsz

Nem nehéz kideríteni, mi az aktuális divat, hiszen ha belépsz a boltokba, pontosan látni fogod, milyen a kínálat. De általában úgy vesszük meg a felesleges holmikat, hogy nem gondolkodunk előre, és megvásárolunk egy darabot, amit aztán nem tudunk beilleszteni a ruhatárunkba.
Vásárlásnál nagyon fontos, hogy igyekezz komplett szetteket venni, illetve ha ez aktuálisan nem megoldható, akkor gondold végig, milyen meglévő ruhádhoz fogod társítani a frissen beszerzetteket.

Szerezd be a divatos alapdarabokat

Ha követed a divatot, de nem vagy túlságosan eleresztve anyagilag, akkor nagyon lényeges, hogy az alapdarabok mellett tedd le a voksodat. Minden évben van valami sláger, ez lehet egy bizonyos szabásmód, vagy éppen egy szín, amibe igazán könnyű beleszerelmesedni.
Érdemes célzottan ezeket a ruhákat, fazonokat keresni, továbbá ismételten végiggondolni, mivel fogod őket kombinálni. Idén például hatalmas sláger az orchidea lila, de először is hozzá kell próbálnod az arcodhoz, hogy egyáltalán jól áll-e ez az árnyalat. Másodszor végig kell gondolnod, hogyan fogod magadra ölteni ezt a színt, mert ha egyáltalán nem illik a stílusodhoz, akkor igazán felesleges erőltetni.

Vegyél egy teljes szettet

Ahogy azt korábban is írtuk, érdemes garnitúrában gondolkozni, de az még jobb, ha veszel az aktuális divatból egy teljes szettet, ami ráadásul könnyen kombinálható darabokból áll (nadrág, blézer, blúz, cipő).
Ennek köszönhetően nagyon könnyen változatossá tudod tenni a megjelenésedet, hiszen az új nadrágodat felveheted a tavaly vásárolt felsőddel, az új blúzodat kombinálhatod a frissen beszerzett cipőddel és így tovább.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást