Nagy őszi hajregenerálás: a hair stylist hajápolási tippjei

Nagy őszi hajregenerálás: a hair stylist hajápolási tippjei

Címlap / Stílus / Haj / Nagy őszi hajregenerálás: a hair stylist hajápolási tippjei

Véget ért a nyár, lassan elkezdhetjük regenerálni a nyáron igénybe vett hajunkat. A napsugárzás, a klóros vagy sós víz rendkívül megviseli a tincseket, ezért ősszel érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a táplálásra, ha az év végén is szép, egészséges frizurát szeretnél.

Íme 5 tipp a haj hidratáltságának visszaállítására, Oros Bogi hair stylisttól.

1. Természetes hidratálás

„Igazi kincs minden évszakban, és az én személyes kedvencem is az argán olaj, mely feltölti a hajat a szükséges tápanyagokkal” – Oros Bogi első lépésben ezt a csodaszert javasolja, ha a hajad kiszáradt, töredezik, elveszítette a fényét.

Az argán olaj nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, antioxidánsokat, természetes zsírsavakat, így pótolja a haj elvesztett lipid tartalmát, ezáltal hidratál. Hajvégápoló hatásáról már biztosan hallottál, de ősszel a szakértő szerint érdemesebb intenzív pakolásként is használni. Ehhez tegyél a tenyeredbe egy nagyobb mennyiséget, majd fésülő mozdulattal kend a nedves hajadra az olajat. Érdemes egy törülközővel körbe csavarni a hajat, mert a meleg segít az olajnak bejutni a hajszál belsejébe.

15 percig hagyd a hajadon a pakolást, majd alaposan öblítsd ki.

2. Látogass el a fodrászodhoz!

Nyáron az UV sugárzás miatt károsodott hajvégeket le kell vágni, hogy a haj regenerálódni tudjon. Az erősen roncsolódott hajvégek miatt a haj sajnos nem is tud megfelelően nőni, mert ezek a hajszálak visszatörnek, így hiába szeretnél hosszabb hajat, ördögi körbe kerülhetsz, aminek csak az olló vethet véget.

Egy “egészségügyi” hajvágás tehát erősen javasolt ebben az időszakban, akkor is, ha egyébként növeszted a hajadat, hiszen így nem fog letörni ugyanannyi – vagy akár több is – a hajad hosszából, mint amennyi nőtt is.

3. Ne hagyd ki a balzsamot – nem, még akkor sem, ha pakolást teszel fel!

Oros Bogi szerint érdemes külön kitérni erre a kérdésre, mert elterjedt egy igen káros tévhit, miszerint ha pakolást használunk, akkor elhagyhatjuk a balzsamot – pedig a sampon és a balzsam kéz a kézben járnak, mindig mindig együtt használandó anyagok! Balzsamot mindig kell használni, mert ez egy folyamat része.

„A hajmosás a tisztítással kezdődik, erre használjuk a sampont, mely anyag megnyitja a hajszál szerkezetét. Ez után használjuk a balzsamot a hajunk ápolására valamint arra,hogy a hajszál szerkezetét visszazárjuk, ezzel megóvva a káros külső hatásoktól” – mondja Bogi.

Érdemes erre az időszakra tápanyagokban, hidegen sajtolt növényi olajakban gazdagabb balzsamot választani. Balzsamot minden hajmosáskor, pakolást hetente vagy másfél hetente érdemes használni.

4. Vitaminokkal a hajhullás ellen

A hidegebb hónapok beköszöntével megijeszthet, hogy hirtelen több hajat találsz a fésűdben vagy a lefolyóban, de nem kell feltétlenül rosszra gondolni. Évszakváltáskor természetes a fokozottabb hajhullás. Használj olyan hajkefét, amely kíméli a hajat fésüléskor.

Töltsd fel szervezetedet vitaminokkal! Ősszel a bőrödnek és az immunrendszerednek is nagy szüksége van D-vitaminra, ami jótékony hatással lesz a hajadra is. Használd ki az utolsó napsugarakat és tölts ilyenkor sok időt a szabadban, mert ez nagyon jó hatással lesz hajunk egészségére is. Napi 50-100 hajszál elvesztése még teljesen normálisnak számít, efölött érdemes szakemberhez fordulni a problémával

5. Kíméletesebb hajfestés

Érdemes az őszi időszakban a hajszínedhez közeli színt választani, mert így kíméletesebb a haj festése is.Ha lehet, a nyári forróság után egy picit pihentetheted is a hajszálakat. Ilyenkor a fodrász alacsonyabb számú peroxiddal festi meg a hajat. A mai modern hajfestékekben már bőven van ápoló anyag és hajszerkezet-javító összetevő.

Ha fakónak érzed a természetes hajszínedet nyár után, azon is tud segíteni ez a fajta festés, ami után a haj színe sokkal teltebb, csillogóbb, élettel telibb lesz. Bónuszként pedig nem kell 4 hetente a fodrászhoz időpontot foglalni a lenövés miatt.

Képek: luisapuccini/depositphotos.com, simplefoto/depositphotos.com, gpointstudio/depositphotos.com, bit245/depositphotos.com, belchonock/depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást