Divat / Stílus

Nagy nyári táskatrendek 2015-re

Nagy nyári táskatrendek 2015-re

Az idei nyári táskatrendekre is jelentős hatást gyakorolt a retro őrület, vagyis a most ismét dübörgő 60-as és 70-es évek stílusa. Ezzel párhuzamosan természetesen más fazonok is elérhetőek, de szinte kikerülhetetlen, hogy ne fussunk össze egy-egy ilyen hangulatú darabbal. Egyaránt divatosnak számítanak a kézitáskák, és a hosszú pánttal ellátott táskák is. A sportosabb irány kedvelőinek pedig még mindig jó hír, hogy a különböző méretű, és karakterű hátizsákok továbbra is hódítanak. Lássuk, hogy pontosan mi is a felhozatal? 🙂

Izgalmas rojtok, bojtok

Egyértelműen a 70-es évek hippi stílusának hagyatéka ez a látványos díszítés. Egyébként a rojtok most divatosak felsőkön, dzsekiken is, úgyhogy szinte jöhet minden, ami rojtos.

Legyen szó rövidebb, vagy akár hosszabb rojtokról, most minden mennyiségben és változatban menőnek számít.


2015 legdivatosabb kiegészítő irányzatai


Hasonló és a rojtokkal is jól összepasszoló dekorációs elem még a bojt is. Kisebb és nagyobb méretű táskákat is díszítenek ezekkel a látványt merőben meghatározó díszítő elemekkel. 

Szögletes kistáskák

Most kézitáskaként és hosszú pánttal ellátva a vállunkra vetve is hódítanak a kisebb méretű és szögletes fazonok.

Jellemző, hogy valamilyen csúsztatós, fém csattal, vagy két csatos változatban záródik az elején, és kissé merevebb, vastagabb anyagból készülnek, ezáltal lesz ideális a tartásuk ehhez a fazonhoz.

Elképzelhető, hogy több színből és textúrából variálják össze ezt az egyébként 60-as évek stílusát idéző táskafazont, így egy még izgalmasabb látványt kölcsönözve annak.

Hátránya, hogy annyira sok mindent azért nem lehet belepakolni, így nem biztos, hogy minden alkalommal megállja majd a helyét, ellenben méretéből adódóan rettentően helyes kis táskáknak mondhatóak.

A fordított trapéz

Legjellemzőbb változatai a nagyon letisztult, és főleg nagyobb méretű, inkább rövid fülű, kézben fogós változatai.

Leggyakrabban bőrből vagy műbőrből kaphatóak, de előfordulhat, hogy egy áttetsző plasztik anyagból, vagy éppen egy merevebb szövetből találkozunk ezzel a formával.

Praktikus, mert ,,mindent bele” táskának mondható, és általában egyszerű színekben kapható, amelyhez öltözködni is egyszerű (fekete, barna, nude, szürke, púder). Előfordulhat még kisebb változatban és csatos záródással is. 

Sportos háti

Talán ez az egyik legsokszínűbb táskatípus, ami rengetegféle változatában fordul elő most az üzletekben. Mind anyagát, színeit és méreteit tekintve változatos ebből a fazonból a kínálat.

Kapható egyszerűbb és elegáns változataiban, de egészen a neonszínű búvárruha anyagig elnyúlt a tervezők fantáziája, így gyakran a bőr anyag mellett plasztik, vászon, szövött, neoprén, vagy akár két anyagtípusból kialakított változataival is szembetalálkozhatunk.

Mintáját tekintve is lehet egyszínű, virágmintás, csíkos, pöttyös, azték mintás, egyszóval szinte bármilyen. Nagyon kényelmes, praktikus és egyben vagány darab, ráadásul biciklizőknek kimondottan hasznos alapdarab lehet. 

Borítékolom

Igen, a boríték táska még mindig hódít. Inkább elegáns rendezvényeken, bizonyos alkalmakkor, például egy esküvőn tudom elképzelni ezt a fazont, mert tudnivaló: borítékszerű vastagsága miatt ebben sem fér el sok minden.

Ennek megfelelően érdemes tervezni vele. Nagyon sikkesek, csinosak, elegánsak, a nagyobb és különlegesebb darabok pedig öltöztetik az embert, és jelentősen meghatározzák az öltözetünk összképét.

Szintén divatos itt is az egyszínű változatok mellett a több színből összeállított változatos, és fém sarokdísszel, vagy díszítőelemmel ellátott megoldások is.

A legjobban variálható darabok az arany, ezüst, nude és a fekete színűek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást