Szerelem / Párkapcsolat

Nagy az esélye, hogy ki kellene békülnötök, ha az alábbi okok miatt szakítottatok

Azt mondják, a szakítás után általában kár erőltetni az újrakezdést, és ha valami nem működik, inkább el kell engedni. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor mégis érdemes lenne még egy esélyt adni a kapcsolatotoknak. Ha az alábbi öt ok közül valamelyik miatt szakítottatok, akkor bizony nálatok is ez a helyzet!

Számít, hogyan találkoztatok

Amikor megismerted a srácot, még épp valaki mással voltál együtt.

Természetesen nem léptél félre, de tudtad, hogy többet érzel iránta puszta barátságnál, így amikor szakítottál az exeddel, rögtön összejöttél vele.

Ha ezek után nem sokkal szét is mentetek, az még nem jelenti azt, hogy nincs közös jövőtök.

Valószínűleg túl hamar ugrottál egyik kapcsolatból a másikba, és nem volt ideje a lelkednek a gyógyulásra.

Ezért aztán nem is tudtatok sokáig együtt lenni; ha ezt követően viszont elegendő idő telt el, és ismét egymásba botlotok, igenis megéri újabb esélyt adni a kapcsolatnak.

 

A karriered közbeszólt

Az sem kizárt, hogy a karriered állt a kapcsolatotok útjába.

Például még a húszas éveid elején jártál, és olyan szuper lehetőséget kaptál, ami általában nem adatik meg másoknak; legalábbis nem ilyen fiatalon.

Emiatt viszont a párkapcsolatod nem tudott tovább működni (akár túl sok időt vett el kettőtöktől, akár egy másik városba kellett költöznöd), és szakítás lett a vége.

Ha idővel újra találkoztok, és megvan a szikra, jó ötlet ismét megpróbálni a dolgot.

Hiszen nem egymással volt problémátok, hanem szimplán az időzítés volt rossz.

 

Idősávot szabtál meg

Sokaknál vezet szakításhoz az, hogy az egyik fél már készen áll a következő szintre, míg a másik távolról sem.

Például lehet, hogy te már nyitott voltál az eljegyzésre, családalapításra, de a párod szeretett volna még bulizgatni a haverjaival, és semmittevéssel eltölteni a hétvégéket.

Ha úgy érezted, hogy komolytalan hozzád, és szakítottatok, még van esély a folytatásra.

Egyrészt előfordulhat, hogy a külön töltött idő ráébreszti arra, mit veszített.

De akár az is lehet, hogy éveken át nem találkoztok egymással, és amikor újra összefuttok, már ő is készen áll a következő fokozatra.

 

Nem tudtad, mit akarsz

Megeshet, hogy még egy olyan szakaszában tartottál az életednek, ami nem a Nagy Ő-ről szólt.

Hanem sokkal inkább a barátnőidről, a bulizásról, és a szabadságról, ezért nem álltál készen arra, hogy elkötelezd magad.

Ezek után akár évek is eltelhetnek, mire ismét ugyanarra az útra kerültök, ám ha ez megtörtént, ne utasítsd el csak azért, mert “felmelegítve csak a töltött káposzta jó“.

Valószínűleg ennyi idő alatt mindketten rengeteget változtatok, és egy olyan szakaszba értetek, ahol a komoly párkapcsolat elsőbbséget élvez a csajos bulikkal szemben.

 

Nem voltál elégedett

Ha az volt a szakítás oka, hogy egyszerűen nem voltál elégedett magaddal, és nem voltál boldog, még ne gondold, hogy végleg vége.

Sokszor észre sem vesszük, hogy a boldogtalanság oka nem a párunk, hanem mi magunk vagyunk: hogy saját magunkat kritizáljuk, mindig csak a hibákat látjuk, és meg sem próbálunk változtatni a szemléletünkön.

Ha egy rossz szakaszban voltatok együtt, könnyen lehet, hogy megérdemel még egy esélyt a kapcsolatotok.

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy lelkileg te is sokat fejlődj, ám ha ezt belátod, és igyekszel, akkor van közös jövőtök!