Munkamániás vagy? 5 jel, hogy tényleg problémával nézel szembe

Munkamániás vagy? 5 jel, hogy tényleg problémával nézel szembe

Címlap / Életmód / Munkamániás vagy? 5 jel, hogy tényleg problémával nézel szembe

De mit takar a munkamánia? A kifejezést először 1971-ben használta Wayne Oates pszichológus, és úgy határozta meg, mint egy kontrollálhatatlan szükségletet, ami arra irányul, hogy valaki folyamatosan dolgozzon. Nem tartozik a hivatalosan is elismert rendellenességek közé, de valódi mentális probléma, amit kezelni kell, és szerencsére lehet is. Szakértők szerint úgy lehet a legjobban körülírni az állapotot, hogy az ember pszichológiai, érzelmi és szociális függésbe kerül a munkájától.

Óriási különbség van tehát az elhivatott munkavállaló és a munkamániás között.

Ha úgy érzed, hogy nagyon sokat dolgozol, és nem vagy biztos benne, hogy nem munkamániától szenvedsz, figyelj oda a következő jelekre.

martin-dm/istockphoto.com

1/5. Keresed, hogy tudnál még többet dolgozni

Aktívan azt kutatod, hogyan tudnál még pár órát a munkára szánni a napodból, akkor is, ha már bőven túl vagy a 8 órán. Egy kicsit lefaragni az alvásból? Korábban kelni, hogy még munkakezdés előtt beleférjen egy-két e-mail? Kihagyni a találkozót a haverokkal, mert az idő alatt tudnál haladni a dolgaiddal? Ha már a 8 órán felül is folyton azon jár az agyad, hogy férne bele még több, már rosszat jelent.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást