Nők a munkaerőpiacon – nevess velem! …ha már munkád nincs…

Nők a munkaerőpiacon – nevess velem! …ha már munkád nincs…

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Nők a munkaerőpiacon – nevess velem! …ha már munkád nincs…

Aki munkát keres, pontosan tudja, hogy sosem lesz annyi végzettsége, mint amennyit elvárnak egy hirdetésben. 

Hasztalan bizonyítványok

Mindenki fiókjában ott hever pár bizonyítvány, tanfolyamot igazoló irat, amire, ha ránéz, a sírógörcs környékezi.
Egyrészt azért, mert pár másodperc alatt megjelenik szeme előtt a szám forintosítva, amit amúgy cipőre, parfümre is költhetett volna, másrészt azért, mert pontosan tudja, hogy nem sokat ér a bizonyítvány halmozásával – ugyanis eme papírok keményfedelesek, ami nem jó paraméter a mosdóban.

Anyák, vagy mi a szösz

Alaptétel, tagadd le gyerekeidet, és önéletrajzod első mondatában rögzítsd, hogy petefészkeidet illetően élődonor voltál pár éve. Miért?
Amikor még nem szültél, azt mondják: csípőbőségedet illetően szapora fajtának tűnsz, szülni fogsz, nincs értelme felvenni.
Amikor már szültél, azt mondják: ,almozottan’ hátrányos vagy, élj a kölyköknek.
Amikor már felnőttek a gyerekeid, azt mondják: nincs munkatapasztalatod, már dekorációnak sem vagy jó, nincs meg benned a potenciál, különben is, a klimax nem jó móka a közösség számára, menj inkább szemfedőt hímezni.

Életünk végéig tartó tanulás

Szép gondolat, ám nem úgy értendő, ahogy az okosok mondják. Tanulni, de mit? Amit kedved lenne csinálni? Amihez tehetséget érzel magadban? Amire pénzed van? Nem akarsz te túl sokat nő létedre? Beiratkozol az iskolába, elvégzed becsülettel a gyereknevelés mellett, ami nem olyan jó móka ám.
Tanulsz a főzés és mosogatás közötti időben, tanulsz a WC-n ülve, alszol az iskolapadra borulva a kimerültség miatt. A végén ott állsz megüdvözülten, tele tervvel, akarattal… és megtanulod, hogy semmire sem vagy jó – százszor hozzák ezt tudomásodra azzal, hogy válaszra sem méltatnak. 

Nő vagy, használd ki

Lassan ott tartunk, hogy az a bizonyos szereposztó dívány már a takarítónői állás megszerzéséhez is szükséges. Ugyanis OKJ-s bizonyítványt illik felmutatni eme munkakörhöz. Sőt, az utcazenészeknek is szükségeltetik a vizsga, igényesség céljából. Lássuk be, nem sok utad marad.
Egy: belefejelsz a púderes dobozba, hervadó mosolyodat celluxszal rögzíted füled sarkához, push-up melltartódat gyereked zoknijával kitömködöd, és megpróbálsz mellbedobással az álláshoz jutni.
Kettő: mehetsz répát egyelni, és karriered csúcsa az lesz, hogy a főnököd fenekedre csap, miközben vicces dolgokra gondol.

Add el magad

Ha nem nézel ki átlagon felülien, hamarabb adod el bizonyítványaidat a piacon, mint munkaerődet. Mielőtt azonban azt kezdenéd latolgatni, hogy hány tevét érhetsz, érdemes körülnézni undok unokahúgaid között, hátha valamelyik még szűz, és kapsz annyi pénzt érte keleten, hogy ne kelljen többé munkát keresned.
Amennyiben nincs ilyen, alapíts társkereső céget. Csak ne írd ki az árakat, mert azt a törvény pár év letöltendő börtönnel méri meg számodra. Valójában ez sem nagy gond, mert ott meg tanulhatsz hímezni, kefét kötni, aminek talán nagyobb hasznát veszed szabadulásod után, mint a közép- és felsőfokú végzettségnek.

Egyéb pénzkeresési alternatívák

Fémdetektorral a Duna és/vagy Tisza és/vagy Balaton partján lelhetsz némi aprót, amit még a nyáron szórtak el a felelőtlen négy évesek az üdítő árából visszajáró pénzből.
Kérhetsz kölcsön cseperedő gyerekedtől, aki tízezreket nyert az éjszakai netes pókerpartin.
Fizetségért írhatsz saját önéletrajzod mintájára olyan asszonyoknak önéletrajzokat, akiknek valójában nincs szükségük arra, hogy dolgozzanak.
Azonos vércsoportú barátnőid személyi igazolványával jársz vért adni minden nap, és az ott kapott csokit eladod számla nélkül a sarki boltosnak.

Van remény…

Egyszer egy szakmunkással bonyolódtam vitába a tanulással kapcsolatban. Főiskolai végzettségre vágytam, attól vártam a megváltást. Hosszas szócsata után tussal győzött: Mire elvégzel minden iskolát, amit kérnek tőled, te leszel a legtöbb diplomával rendelkező nyugdíjas, aki azért nem kap nyugdíjat, mert nem vették fel sehová dolgozni.
Azt kell, hogy mondjam, van ráció abban, amit mondott. Ma mégis felcsillant a remény. Leltem egy hirdetést, melyben spremabankba kerestek nyitott gondolkozású recepcióst…
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást