Körömszabályozás és hipoallergén körömlakk – Ezekre figyel a jó köröm- és lábspecialista

Körömszabályozás és hipoallergén körömlakk – Ezekre figyel a jó köröm- és lábspecialista

Címlap / Stílus / Test / Körömszabályozás és hipoallergén körömlakk – Ezekre figyel a jó köröm- és lábspecialista

Forradalmi megoldás a benőtt körmökre, káros anyagoktól mentes lakkok és wellnessélménynek is beillő bőrpuhítás. A szakértőt kérdeztük arról, milyen újdonságok vannak most a szalonokban, amit neked is érdemes lehet kipróbálni. (x)

Szakértő: Stock Bernadett

Műköröm, kézápolás és pedikűr specialista, a Bettynail 16. kerületi műköröm és pedikűr szalon alapítója. Küldetése a gyönyörű, egészséges köröm. Régóta szerelmese a szakmájának, szerencsésnek érzi magát, hogy a munkája egyben a szenvedélye is.

1. Hipoallergén körömlakk

A tudatos életmód egyre nagyobb térnyerésével szerencsére a szépségápolásban is egyre több olyan alternatíva jelenik meg, amivel megszokott igényességgel ápolhatod a külsődet, de nem kell ehhez káros összetevőket a tested közelébe engedni. Stock Bernadett is úgy gondolja, hogy a szép köröm az egészségnél kezdődik, és mivel emiatt az ápolásra, karbantartása különösen nagy hangsúlyt fektet, szívesen használja a CND Shellacot.

Ezzel a termékkel teljesen reszelésmentesen lehet elkészíteni a tartós lakkozást és körömerősítést.

Az amerikai prémium termék nem okoz allergiát, és mentes attól a 7 káros összetevőtől, amely a körömápolási termékekben sajnos gyakran megtalálhatóak: nem tartalmaz toluolt, kámfort, formaldehidet, ftalátokat(DBP), formaldehid gyantát, xilént és metil-etil-ketont(MEK) sem! 

Eltávolítása szintén reszelésmentesen történik, (oldó folyadékkal kb 5-10 perc alatt), így a természetes körömlemez nem vékonyodik el, nem lesz érzékeny, vagyis a körmeid szépsége hosszú távon sem kerül veszélybe.

Ha hajlamos vagy az irritációra, akkor érdemes az allergiás reakciók kockázatát a minimumra csökkentő CND Shellacot választanod, de a káros anyagoktól mentes termék akkor is jó döntés, ha például kismama vagy, és nem szeretnél toxinokat magadon.

2. Körömszabályozás könnyek nélkül

A modern életmóddal megjelenő körömproblémákra, a zárt cipőkben eldeformálódó körmökre számtalan megoldás született már, de ezeket modernnek már kevésbé lehetett nevezni: van körömszabályozási módszer, amelyik drága, van, amelyik kifejezetten kellemetlen, és van, amelyiktől a köröm megvastagszik, nem lehet lakkozni, és nem nyújt esztétikus látványt.

„A vendégek többsége azonnali megoldást szeretne, megfizethető áron, és ezt meg is tudom érteni”

– mondja Stock Bernadett.

Hosszasan keresgélt, míg végül rátalált a Németh Anna lábápoló mester által kifejlesztett módszerére, amit ma már szívesen javasol saját vendégeinek is.

A Recann körömszabályzás egy új, forradalmi módszer ami gyors, olcsó és hatékony megoldást nyújt a a benőtt, befelé forduló vagy cső formájú lábkörmökre. A módszer alapvetően nagyon egyszerű, mégis hatékony, és nem utolsó sorban fájdalommentes. 

A köröm szabályozása egy pasztával történik, ami ragasztásos technikával kerül a körömre, hogy segítsen kiemelni és szabályozni a benőtt részt. Nem kell hozzá véső, nincs vér, nincs fájdalom, nincsenek összeszorított ajkak, a kezelés semmiféle kellemetlenséget nem okoz, ellenben gyors javulást lehet vele elérni, és mivel a paszta a köröm felületébe teljesen beleolvad, így akár lakk is kerülhet rá, hogy teljesen láthatatlanná váljon.

3. Wellness élmény a pedikűrösnél!

Az egyre népszerűbb énidő igénye a pedikűr szalonokat is elérte, így ma már olyan szolgáltatások is léteznek, amelyek inkább egy wellness kezeléshez állnak közel – de persze a pihe-puha lábak elérése ilyenkor is cél marad.

A Callux lábpeeling egy gyümölcssavas hámlasztó eljárás, ami nem a hagyományos értelemben vett pedikűr kezelés, inkább egy wellnessélmény. Nem használnak hozzá szikét vagy csiszológépet, a láb bőrének puhaságáról a gyümölcssavak gondoskodnak, amelyek eltávolítják az elhalt, megvastagodott bőrsejteket. A kezelés teljesen higiénikus, fájdalommentes, és mivel a sérülésveszély is kizárt, kimondottan javasolt például cukorbetegeknek, vérzékenyeknek, vagy azoknak is, akik egyszerűen csak ódzkodnak a szikés eljárástól.

„A módszer maga nagyon gyors, a hatóidő 15-30 perc között van a láb állapotától függően, a kezelést 3-4 hetente érdemes elvégezni”

– mondja a szakértő.

A Callux lábpeelinghez használt termék vegán, természetes növényi összetevőket tartalmaz és nem végeztek hozzá állatkísérleteket sem. Gyors és hatékony módja a bőrkeményedések és a száraz, repedezett bőr eltávolításának, ha csak pihenni szeretnél egyet kicsit a pedikűrösnél, relaxálnál egy fél órát, majd babapopsi puhaságú lábakkal mennél tovább intézni a dolgaidat, tökéletes választás!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!