5 motivációs videó, ha kezdenél beleszürkülni a hétköznapokba

5 motivációs videó, ha kezdenél beleszürkülni a hétköznapokba

Címlap / Életmód / Egészség / 5 motivációs videó, ha kezdenél beleszürkülni a hétköznapokba

Biztosan Te is éreztél már olyat, hogy eleged van mindenből, mert nem úgy sikerülnek a dolgaid, ahogy szeretnéd, és csak tompán, energiát vesztve éled a szürke mindennapokat. Hogy ebből kizökkentsünk, összegyűjtöttünk 5 motivációs videót, amelyekből Te is erőt és inspirációt meríthetsz!

Ébresztő!

„Reggel 6 óra, a kezed el sem érte az óra gombját, de a fejedben már mantrázod, hogy túl korán, túl sötét és túl hideg van ahhoz, hogy felkelj. A fájó izmaid lázadoznak, mintha nem hallanák, ahogy az agyad kiadja a parancsot az indulásra. A fejedben zúgó hangok légiója egy emberként biztat a szundi megnyomására, csak még öt perc, csak még tíz belefér. De Te nem kérted a véleményüket. A hang, amire figyelni akarsz, a dac hangja. A hang, ami azt mondja, hogy nem véletlenül állítottad be az ébresztőt reggel hatra, úgyhogy ülj föl, szállj ki az ágyból, és meg ne forduljon a fejedben, hogy visszafekszel.”

Kedves Kemény Munka!

„Kedves Kemény Munka! Valaha utáltalak. Amikor hívtál, hallottam, de inkább elfutottam előled. Amikor tudtam, hogy közelegsz, mindig elbújtam előled. Amikor rászedtél másokat, hogy beszéljenek velem, kifogásokat találtam, hogy elmeneküljek előled. Féltem a fájdalomtól, mert nem akartam, hogy bántódásom essen. Féltem a bukástól, szóval inkább meg sem próbáltam, és féltem a nevedtől, azt látván, hogy mit tettél másokkal. Mit képzelsz, ki vagy te? Arra késztetsz, hogy féljek attól, aki vagy? Visszaverődés a tükörben, árnyék mögöttem, teszek egy lépést, és te még mindig előttem vagy. Izzadság az arcomon, könnyek a szememben és én tovább folytatom. Még nem hallottalak hazudni. A szegényeket gazdaggá teszed, az elégtelen tanulókat jelessé. Van valami az ég egy adta világon, amire képtelen vagy?”

A lehetetlen nem létezik

„Vannak, akik inkább a szívükre hallgatnak és nem arra, amit mások diktálnak. Ritkán találkozni ilyen emberekkel, de ők azok, akik emlékeztetnek arra, hogy ha elindultál az utadon, ne tántorítsanak el a kétségek és gyötrelmek. Hogy jó abban hinni, hogy nincs nem tudom, hogy nincs úgyse sikerül vagy lehetetlen.”

Mi a mesterséged?

„ – Ez aztán a meglepetés!
– A reggel tele van meglepetésekkel. (…) Csendet! Hallottuk, hogy Spárta harcba indul. Mi is a csatát keressük.
– Ha perzsa vérre szomjaztok, tartsatok hát velünk.
– Maroknyi katonával indulsz harcba Xerxés ellen? A dicső spártai sereg a múlté, ez csak egy gyenge őrség.
– Csakugyan? (…) Te, ott! Mi a mesterséged?
– Fazekas vagyok, uram.
– Hát neked, árkádiai? Mi a mesterséged?
– Szobrász, uram.
– Szobrász. (…) És neked?
– Patkolókovács.
– Spártaiak! Mi a mesterségetek?”

Az álmod

„Fogalmam sincs, mi az álmod, az sem érdekel, mennyire kiábrándultál már, mióta az álmodért küzdesz. De az álmodról, amit a szívedben dédelgetsz, tudnod kell, hogy lehetséges! Néhányan már tudjátok, hogy nem nehéz, nem egyszerű. Nehéz megváltoztatni az életed, mialatt azért küzdesz, hogy elérd az álmaid, rengeteg csalódásban, hibában és fájdalomban lesz részed. Lesznek pillanatok, mikor kételkedsz majd magadban. És azt kérdezed; Istenem, miért velem történik ez? Csak a gyerekeimről, meg anyámról akarok gondoskodni, nem akarok meglopni vagy kirabolni senkit. Miért kell, hogy ez történjen vele? Nektek, akik megéltek már pár nehézséget, csak annyit: ne adjátok fel az álmotok!”

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!