Párkapcsolat / Szerelem

Ezt mondja el a kapcsolatotokról, hogy hányadikként születtetek a családba

Ezt mondja el a kapcsolatotokról, hogy hányadikként születtetek a családba

A kutatókat már régóta foglalkoztatja a kérdés, vajon tényleg hatással lehet a személyiségre az, ha testvérek között, vagy esetleg egykeként nőttél fel? Mostanra viszont biztosnak tűnik: a születési sorrend nem csak azt döntötte el, kisgyermekként ki volt a főnök fogócska közben, de a párkapcsolatokban is nagy jelentőséggel bír. 

Legidősebb + Legidősebb

Szakértők szerint egy kicsit rizikós lehet, ha egy kapcsolatban mindketten elsőszülöttek vagytok, hiszen egy dolog biztos: nagyon erős személyiséggel rendelkeztek.

Előfordulhat például, hogy nehezen juttok dűlőre olyan egyszerű kérdésekben, mint hogy hova utazzatok el, vagy milyen filmet nézzetek meg a moziban, mert mindketten szeretnétek az irányító szerepét betölteni.

De ne aggódj, szerencsére ennek a felállásnak is megvannak az előnyei – mondjuk az, hogy unatkozni biztosan nem fogtok!

Legidősebb + Középső

Bár tökéletes kapcsolatok nem igazán léteznek, mégis, talán ez a kombináció áll hozzá a legközelebb.

Az elsőszülöttek szívesen veszik fel az irányító szerepét, míg a középső testvérek nem bánják, ha kompromisszumokat kell kötniük, így nagyon jól kijöhettek egymással.

Ugyanakkor érdemes odafigyelned arra – akár te vagy a középső testvér, akár a legidősebb – hogy mindketten tudjatok érvényesülni a kapcsolatban.

Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az elsőszülött mellett a másik fél nem igazán tudja megvalósítani a saját terveit, hiszen a döntéseket sokszor inkább a párjára hagyja.

Legidősebb + Legfiatalabb

Az elsőszülött (aki jobb szereti maga meghozni a döntéseket) és a család legkisebb testvére (aki szívesebben választja a kényelmet, és imádja, ha törődnek vele) valójában egy nyerő kombináció.

Az ilyen kapcsolatok sokszor hosszú távúak, és nagy valószínűséggel tényleg jól is működnek.

Azt viszont mindenképpen érdemes figyelembe venned, hogy ha például te voltál a családodban a legfiatalabb, és nagy a korkülönbség közted és a testvéreid között, meglehet, hogy az egykék személyisége jobban illik hozzád.

Középső + Középső

Ha te és a párod is középső testvérként nőttetek fel, mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetnetek a kommunikációra.

Ti ugyanis nagy valószínűséggel legszívesebben kilométerekről elkerülnétek a konfliktusokat, így pedig gyakran előfordul, hogy a problémáitokról is inkább hallgattok, mint hogy elárulnátok egymásnak.

Érzelmes, kompromisszum kész jellemetek miatt viszont nagyon jók vagytok abban, hogy – még ha kicsit lassabban is – de végül teljesen őszintén megnyíljatok egymás előtt.

Legfiatalabb + Középső

Ha te is egy ilyen kapcsolatban vagy, akkor gratulálunk, hiszen sokak szerint egy ilyen kapcsolat szinte mindent kibír!

A középső testvér (aki nem fél kompromisszumokat kötni) és a legfiatalabb (aki nyitott az izgalmakra és a szórakozásra) együtt nagyon erős párost alkotnak.

Sőt, egy szakértő szerint még a kommunikáció is nagyon jó köztetek – arra ösztönzitek egymást, hogy megosszátok az érzéseiteket, és így a problémákat is együtt gyűritek le.

Legfiatalabb + Legfiatalabb

Mivel mindketten a család legkisebb tagjaként nőttetek fel, biztos, hogy rengeteg hasonló élményben volt már részetek.

Ez valóban szórakoztató, hiszen mindketten fiatalok és gondtalanok vagytok, viszont meglehet, hogy így egyikőtök sem veszi igazán komolyan a rátok háruló felelősségeket.

Ha megpróbáltok erre duplán odafigyelni, a kapcsolatotok egyszerre lehet izgalmas és harmonikus is.

Egyke + Mindenki

Sokan gondolják úgy, hogy az egykék majdnem ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a legidősebb testvérek.

Valójában viszont két teljesen eltérő személyiséggé is fejlődhetnek: lehetnek olyanok, mint az elsőszülöttek, vagy hasonlíthatnak a legfiatalabbakra.

Ezt leginkább az dönti el, hogy milyen a partnerük; a lényeg, hogy odafigyeléssel jól kiegyensúlyozott, vidám kapcsolatok születhetnek mindkét kombinációkból.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást