6 modern mese, amit nyugodtan megnézhetsz a gyermekeddel

6 modern mese, amit nyugodtan megnézhetsz a gyermekeddel

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 modern mese, amit nyugodtan megnézhetsz a gyermekeddel

A mesék alapvetően hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez. Bár a legjobb az, ha olvasol a csöppségeknek, idővel már nem lehet őket elráncigálni a tévé elől. Ez nem feltétlenül probléma, a lényeg az, hogy minőségi nézőkké váljanak, akik megválogatják, mit néznek meg. Az újabb mesék közül melyek fognak mindkettőtöknek örömet okozni?

Aranyhaj és a nagy gubanc

A gonosz boszorkány még csecsemőkorában elrabolta a csodás szépségű gyermeket és egy toronyba zárta, ahol Aranyhaj az évek múlásával gyönyörű, fiatal nővé cseperedett. Egyetlen társa egy apró kaméleon, aki édes megmozdulásaival a felnőtt nézőket ugyancsak megnevetteti.
A történetet természetesen itt is egy fiú bonyolítja meg, aki azonban nem a daliás herceg, hanem az ország legkeresettebb banditája. A két főszereplő alkut köt, és együtt vágnak neki a kalandos útjuknak, ahol – bár nem éppen bonyodalommentesen, de – mindkettejük múltjára fény derül.

Madagaszkár 3.

Bár az első rész már 2005-ben kiadásra került, az utolsó (?) mese tavaly látott napvilágot. Ritka az, amikor egy történet ennyire változatos tud lenni, még a harmadik részben is, de a Madagaszkárra ez igazán jellemző. A látványt egyértelműen 3D-re tervezték, de otthon, a négy fal között is kiváló kikapcsolódást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A történet főszereplői a már jól ismert karakterek, akiknek továbbra is az a céljuk, hogy hazajussanak New Yorkba, szeretett állatkertjükbe. Az út azonban kalandos módon Európán, és egy hatalmas vándorcirkuszon keresztül vezet…

Így neveld a sárkányodat

Jövőre várható a második rész az „Így neveld a sárkányodat” című meséből, ami jó hír azoknak, akik látták az első verziót. Az elragadó történet egy viking fiúcska életéről szól, aki nyurga testalkata és szelídsége végett igencsak kilóg a harcosok közül.
A szigeten a sárkányokkal való küzdelem a mindennapok része, a fiatal vikingek rátermettségének bizonyításának is a harc az alapja. Hősünk azonban éppenséggel egyáltalán nem akar harcolni, mi több, egy véletlennek köszönhetően össze is barátkozik az ellenséggel. Innen aztán igazán beindul a tanulságos és szívet melengető történet.

Gru

A mogorva, gyermekkorában is szeret hiányban szenvedő fő gonosz Gru-ról úgy tűnik, csak a legújabb gaztette érdekli, ugyanis egyre nagyobb a konkurenciája. Bár idáig mindenkit elsöpört az útból, most valóban emberére akadt, aki ráadásul ismételten új babérokra tör.
A történet fő vonala mellett, a földalatti, titkos laboratóriumban dolgozó apróságok sok örömet okoznak a nézőnek, nem is beszélve a sztorit még színesebbé tevő szereplőkről, az árvaházból kikerült kislányokról, akiknek talán még Gru lelkét is sikerül meglágyítaniuk. (Szerencsére idén jön a folytatás!)

Merida, a bátor

Szintén északon járunk, csak most nem a vikingek, hanem a skótok világába tekinthetünk bele. A körülmények hasonlóan zordak, s ebben a történetben is egy lázadó fiatal változtat meg mindent. Merida, a skót hercegnő szembeszáll az évszázadok óta fennálló hagyományokkal és nem hajlandó valódi nőként szerepet vállalni.
Úgy érzi, sokkal inkább férfinak kellett volna születnie, nem hajlandó sem párt választani magának, sem anyjával kötögetni. Sokkal inkább foglalkoztatják a férfias tevékenységek, így hát nem véletlen, hogy folyton igyekszik megmutatni erejét és talpraesettségét.
Egy komoly veszekedés után az erdő mélyén köt ki, ahol kívánsága nem éppen úgy teljesül, ahogy azt elképzelte, de a hosszú, megpróbáltatásokkal és izgalommal teli kalandot szerencsére itt is a harmónia követi.

Csingiling – A szárnyak titka

Ha lánygyermeked van, akkor minden bizonnyal nem kell kétszer ajánlgatnod neki, hogy megnézzetek egy tündéres mesét. A Csingiling mesefilmek tökéletes választásnak bizonyulhatnak, éppúgy, ahogy a 2012-ben készített „A szárnyak titka” című rész. Csingiling ezúttal a tiltott világban keresi legújabb kalandjait, s meg is találja számításait. Társaként Periwinkle és tündérbarátai szegülnek, akikkel együtt kutathatják az erdő öreg fái között található titkokat. Csingiling olyan felfedezést tesz, ami akár örökre megváltoztathatja a tündérek életét…
Nem feltétlenül kell elzárkózni az újabban megjelent meséktől sem, azok ugyanis nem mindig adnak okot az előítéletekre. Persze válogatni itt is kell, de sosem szabad elfelejteni, hogy a gyermekek minden egyes történetet máshogy élnek meg, mint ahogy azt mi, felnőttként látjuk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást