Rendhagyó adventi koszorúk – ha kerülöd a sablonos megoldásokat

Rendhagyó adventi koszorúk – ha kerülöd a sablonos megoldásokat

Címlap / Otthon / Rendhagyó adventi koszorúk – ha kerülöd a sablonos megoldásokat

Az alap egy sütiforma

A süteményformák még azokban a konyhákban is előkerülnek az ünnepek során, amikben nem kapcsolják be túl sűrűn a sütőt – de nem csak a klasszikus változatban érdemes ezekre az apróságokra gondolnod.  A szilikonból, vagy akár fémből készült süteményformák tökéletesek arra, hogy gyertyatartóként funkcionáljanak. Beépítheted őket a koszorúdba, de egy tálcára, vagy deszkára rendezve egyszerűen készíthetsz a segítségükkel rendhagyó adventi kompozíciót. 

 

Üvegekbe állítva

Számos nagyszerű ötlet kering az interneten arra vonatkozóan, hogyan használhatjuk fel az üvegeket, befőtteseket a karácsonyi dekorálás során. Nos, ezek közül az egyik legjobb inspiráció, ha gyertyatartóként hasznosítjuk újra őket. Az üvegek belsejébe kerülhet bármilyen ünnepi alapanyag, akár fahéj, potpourri, ágak, bármi, ami neked tetszik és kéznél van. Az üvegeket rendezd el egy szép tálcán, majd állíts a szájukba egy-egy gyertyát.

Az adventi jelleg erősítése miatt ne feledkezz meg a számozásról sem!

 

Meglévő alapra

Az adventi koszorúk alapja messze nem csak kerek és főleg nem kizárólag koszorúalap lehet. Néhány éve a barátnőm apukája készített eladásra kovácsoltvasból koszorú-alapokat. Ezek a nagyon praktikus kiegészítők remekül mutatnak a minimalista otthonokban és nagyban megkönnyítik az adventi készülődést. Nem csak azért, mert önmagukban is csodaszépek, hanem mert elég melléjük tenni néhány egyszerű kiegészítőt, és azonnal hangulatba kerülünk, ha rájuk nézünk. Természetesen nem csak kovácsoltvas lehet a koszorúalap: bármilyen fém, fa megfelel a célra, de persze a tűzbiztonságra fokozottan ügyelni kell.

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást