Mitől annyira elegáns a női átmeneti kabát?

Mitől annyira elegáns a női átmeneti kabát?

Címlap / Stílus / Divat / Mitől annyira elegáns a női átmeneti kabát?

Az elegancia az új divat?

Új és régi egyben. Egyszerűen múlhatatlan. Hiába telnek az évek. Az elegáns megjelenés vonzereje folyamatosan, töretlenül érezhető. Szóval nem csoda, hogy a női átmeneti kabátok egy része ezen stílusjegyeket testesítik meg. A Bolf kínálata a legjobb példa arra, hogy milyen sokszínűség jellemzi a palettát. Mert attól még, hogy egy kabát eleganciát sugároz ezerféle lehet. Hosszított vagy rövidített, esetleg szűkített fazon. Az anyagok terén sem egységes a felhozatal, így aztán mindenki kedvére válogathat a kényelmesebbnél kényelmesebb alternatívák között.

Az elegancia sokaknak egyenlő az alkalmi megjelenéssel. Egy olyan stílussal, ami csak ideig-óráig képviselhető, és főleg exkluzív eseményeken. Ám az elegancia ennél jóval több. Könnyedség. Nők esetében érzékiség. Vonzerő és báj. Ezek azok a tulajdonságok, amik abszolút nem kizárólag a reflektorok fényében ragyoghatnak egy-egy extra alkalmon. Mert minden alkalom tökéletes a megmutatásukra. De hogyan?

Mondjuk egy testhezálló vagy éppen csábítóan lenge átmeneti kabát képében. Az átmenet arra utal, hogy a ruhanemű vastagsága éppen ideális. A zord, olykor megdöbbentően hűvös szelet például távol tartja, és az esőcseppekkel is megbirkózik. Nem egyszer enyhébb teleken vagy hidegebb nyarakon is jó szolgálatot tehet ez a típus. Amit nem igazán érdemes a gardrób mélyére rejteni, mert tényleg kiszámíthatatlan, hogy mikor lesz rá szükség.

Arról nem is beszélve, hogy napon belül is óriási hőkülönbségek tapasztalhatóak. Nem egyszer a mínuszba forduló hajnalokat 10 fok feletti nappalok követik, tűző napsütéssel együtt. A réteges öltözködésnek hála utóbbi helyzet könnyedén és stílusosan megoldható. Az átmeneti dzseki alá mehet egy vastagabb pulóver, aztán egy póló, végül a trikó. Így a szigetelés borítékolható mindaddig, míg a didergés tart. Aztán a nap delelője után következhet a vetkőzés, s végül a póló-kabát duó maradhat a sztár.

Melyek az idei szezon legkelendőbb színei?

A sokszínűség a trend maga. Minél több árnyalat juthat érvényre, annál divatosabb a kelme. A fekete persze még mindig az elegancia hírnöke, de azért rajta kívül is van élet. De még milyen! Elegendő végignézni a paletta tagjain, s azonnal nyilvánvalóvá válhat a tény. A színvariációknak aligha akad határa. Legfeljebb a csillagos ég, vagy amit az egyedi ízlés elbír.

Mert a legfontosabb tanács, ami bármilyen körülmények között igaz és amit éppen ezért érdemes követni: mindegy mit diktál a divat, és mi a szomszéd, legjobb barát, barátnő, rokon véleménye. Kizárólag az egyéni ízlésvilág milyensége az, ami számít. Mert ha a szív hangja azt súgja egy átmeneti kabát láttán, hogy “ez az”. Akkor minden más mellékes, mert biztos, hogy a döntés telitalálatos. Ennyi a nagy titok, ami a mindenkori vonzó megjelenés egyedüli garantálója.

Úgyhogy idén is színekre fel, s már most sem korai kihasználni a tavaszt, mely váratlanul betoppant, s úgy néz ki újra meg újra visszatér.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást