Ezt tehetjük a PCOS tünetek enyhítéséért. Természetes gyógymódok

Ezt tehetjük a PCOS tünetek enyhítéséért. Természetes gyógymódok

Címlap / Életmód / Egészség / Ezt tehetjük a PCOS tünetek enyhítéséért. Természetes gyógymódok / 2. oldal

Hirtelen súlynövekedés, édesség iránti fokozott vágy, zsíros, aknés bőr, az arc és más testtájékok fokozott szőrösödése, hajhullás és a haj elvékonyodása – kellemetlen tünetek, sokak mégsem tulajdonítanak nekik különösebb jelentőséget. Talán a rendszertelen vagy hiányzó menstruációs ciklus, a meddőség és az ismétlődő vetélések késztetik a nőket leginkább arra, hogy orvoshoz forduljanak a tünetek miatt.

3. Edzés

Sport nélkül szinte elképzelhetetlen a fogyás. A rendszeres edzés segít az inzulinszint csökkentésében is, és a vércukorszintet is rendben tartja. Másrészt a szívünk egészségéért is sokat tehetünk a sportolással, arról nem is beszélve, hogy a kedvünkre és az alvásra is jó hatással van a mozgás.

Nem kell mindenkinek edzőteremben súlyokat emelgetnie, és nem attól lesz hatékony az edzés, ha minél megerőltetőbb. A lényeg, hogy élvezzük a mozgást, és szívesen csináljuk, ezáltal könnyen rászokunk, és könnyen az életünk részévé válik.

4. Probiotikumok

Kutatók szerint összefüggés van a bélrendszerünk és az elhízás, a szívbetegségek és a diabétesz között, sőt egy 2016-ban állatokon végzett tanulmány azt is kimutatta, hogy az androgének és az ösztrogén szintjét is befolyásolja a beleink állapota, és szerepet játszhat a PCOS kialakulásában. A probiotikumok ugyanakkor képesek voltak a PCOS tüneteit megszüntetni a patkányokban.

Noha a PCOS rendkívül összetett betegség, és egyelőre nem ismerjük a gyógymódot, hagyományos és alternatív kezelési módszerek segíthetnek csökkenteni a tüneteket.

A fent említett eszközök biztonságosan alkalmazhatók bárki számára, és hozzájárulhat a rendszeres menstruációs ciklus kialakításához.

Nincs persze garancia arra, hogy ami egyikünknek működik, másnak is beválik. A PCOS tüneteivel mindenképpen orvoshoz kell fordulni, és a panaszok megszűnése után sem szabad abbahagyni a kezelést, mert a tünetek kiújulhatnak.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»