8 finomság, amiben természetes probiotikum található

8 finomság, amiben természetes probiotikum található

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 8 finomság, amiben természetes probiotikum található

Joghurt

A legismertebb természetes probiotikum-források egyike. Laktobaktériumokat és bifidobaktériumokat is rejt, hozzájárulva a megfelelő bélműködéshez. Kutatások bizonyítják, hogy ezek a törzsek megoldást nyújthatnak a laktóz-intolerancia, vagyis a tejcukor-érzékenység leküzdésére.

Választhatsz kifejezetten olyan fajtát, amit az emésztés harmonizálására fejlesztettek ki, ám valójában mindegyik megteszi, amelyikre rá van írva, hogy élőflórát vagy élő baktériumkultúrát tartalmaz.

Savanyú káposzta

A laktobaktériumok mellett bőven akad benne a leuconostoc és a pediococcus törzsekből is. Amennyiben pasztőrözetlen fajtára voksolsz, sokkal több jótékony baktériumot juttathatsz a szervezetedbe.

A legtöbb szupermarketben kapható változat sajnos átment ezen a kezelésen, ennélfogva a segítő bacik jó részét is elveszítette. A savanyú káposzta ráadásul vitaminokkal is tele van, így több fronton támadja a fertőzéseket.

Lágysajtok

Bár minden probiotikum jót tesz az emésztésnek, nem mindegyikük éli túl a tápcsatornán keresztüli utazást. A tudósok viszont rájöttek, hogy a laktobaktériumok strapabíróbbá válnak bizonyos fermentált, azaz erjesztett lágysajt-fajtákban, úgymint a goudában.

Sőt, maga a sajt nemcsak tartalmazza, hanem szállítja is a probiotikumokat, amivel megolajozza az immunrendszer működését.

Kefir

A legenda szerint ez a savanykás tejtermék a kaukázusokból ered, ahol a hegyi pásztorok egyik alapvető tápanyagforrását jelentette. Az ott élők észrevették, hogy az általuk szállított tej buborékos itallá erjed.

A sűrű, krémes és ízletes kefir egészen egyedi probiotikum-kombinációt rejt, emellett pedig néhány hasznos gombafajtával is gazdagítja a bélflórát.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást