Megdöbbentő információk: ezt rejtegetik Vatikánban

Megdöbbentő információk: ezt rejtegetik Vatikánban

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Megdöbbentő információk: ezt rejtegetik Vatikánban / 2. oldal

Hogyan lett a Vatikán nyíltan a világ legnagyobb meleg közössége? 

Ennek a könyvnek a segítségével nagyon részletes képet kaphatunk arról, mi folyik a Vatikánban, hogyan működik a vallás, de izgalmas leleplezések is akadnak bőven. Számos férfi prostituált is megszólal, a „luxus kategóriából” éppúgy, mint a frissen érkezett menekültek közül.

A szerző megszólaltat olyanokat, akiket gyermekkorukban abuzáltak. Nem egyszer felgöngyölíti azt is, hogyan és miért úszták meg a büntetéseket az elkövetők. Felháborító tényeket közöl arról, hogy a pedofil papok nem egyszer milliárdokat érő villákban húzták meg magukat a törvény elől.

Egyértelművé válik, hogy milliók haltak meg az olyan felelőtlen kommunikáció következtében, mint az óvszerhasználat tiltása az AIDS berobbanása idején. Az is, micsoda frusztrációt okozott vallásos tinédzserek, vagy akár felnőttek körében az, hogy az önkielégítést bűnös, pokoli élvezetnek titulálták. 

Még számos példát sorolhatnék, de a könyv legfőbb üzenete az, hogy a keresztény vallásban iszonyúan sok a képmutatás. Bizonyításra kerül a műben, hogy a leggyakrabban a fennhangon homofób, a homoszexualitást nyíltan elítélő, gyűlöletbeszédet tartó vallási vezetők a magánéletükben melegek. Gyakran férfi szeretővel élnek együtt, rendszeresen járnak férfi prostituálthoz, adott esetben komoly perverzióknak hódolnak.

A szerénységet és a szegénységet hirdetik, miközben maguk Pradában járnak és egy ötcsillagos villában tengetik mindennapjaikat, komoly magánvagyont felhalmozva.

A könyv nem arról szól, hogy elítélje ezeket a szokásokat, hanem arról, hogy rávilágítson erre az elképesztő képmutatásra, erre az óriási ellentétre és a következményekre. Azok hatásai ugyanis már manapság is egyértelműen láthatóak. Egyre több pap, vallási vezető fordít hátat a katolikus egyháznak, miközben nincs utánpótlás.

Ennek oka egyébként nagyon érdekes a szerző szerint. A könyvből ugyanis kiderül, hogy néhány évtizeddel ezelőtt a homoszexuális férfiaknak Olaszországban sem igazán volt más lehetőségük, minthogy papnak állnak – már, ha élhető életet szerettek volna maguknak. Gondoljunk a világháborúk idejére, Mussolini diktatúrájára…  A homoszexualitást elítélték sőt, üldözték. Így kézenfekvő volt a meleg férfiak számára papnak állni.

A gúnyolt, bántalmazott fiatalok elismert személyekké válhattak, nem kellett megmagyarázniuk, miért nem nősülnek meg, és a nőkkel szembeni önmegtartóztatás a legkevésbé sem esett nehezükre.

Emellett bekerültek egy olyan közösségbe, ami szinte kizárólag férfiakból állt, és ami, hogy, hogy nem, idővel valódi meleg-kommuna lett.

Manapság viszont egyre több országban válik megtűrtté, vagy inkább elfogadottá az, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, még ha ebből sokszor vajmi keveset tapasztalunk hazánkban. Így viszont egyre inkább alábbhagy a lelkesedés a cölibátus, vagy úgy általában a papi élet iránt, már nem ez az élet tűnik az egyetlen járható útnak, már nem muszáj, hogy egy homoszexuális mindenkinek hazudjon a közvetlen környezetében. 

Néha kicsit hátrányos, ha valami ennyi információt tartalmaz

Ha kritikával kell élnem a Vatikánról szóló könyvvel szemben, akkor az, hogy sokszor úgy éreztem, túlságosan is részletekbe menő, aprólékos, ami ugyan hozzátesz a hitelességéhez, viszont nehezen olvashatóvá, időnként követhetetlenné tette a történteket. Különösen azok számára, akik nem jártasak az adott körökben.

Ennek ellenére bárkinek merem ajánlani: aki vallásos, annak azért, hogy kicsit árnyaltabban tekintsen a vallási vezetőkre és időnként bátran merjen kérdéseket feltenni magának. Aki pedig nem vallásos, annak azért, mert ő is érdekes információkkal és új nézőpontokkal szembesülhet.

Oldalak: 1 2

»

10 hozzászólás

 • cölibellenes
  2021.02.25., 12:06

  Egyszerű, meg kell szüntetni a cölibátust. Teljesen emberi-természeti és egészségügyi hibákat gerjeszt, hiszen még az ima sem segíthet a test kívánalmain, funkcióján. Hiába semlegesek a gondolatai egy embernek, ha a teste kiabál, jelzi, szüksége van arra, amivel született. Ezért nagy elismerésem a református vallást gyakorlóknak, hiszen azok természetesnek veszik, hogy az ember élhet teljes testi életet is,nem kell elferdülni, saját nemével egészségügyi életet élni.

  Válasz
 • MARIA mari
  2021.02.25., 13:09

  Mi is várható 1 ateistátol.Olvasd majd el a Talmudot,és a Koránt is.Na akkor fogsz majd csodálkozni.

  Válasz
 • Börcsök József
  2021.02.25., 14:53

  Mindig az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég. A katolikus egyház egy óriási szervezet, sokféle ember lehet benne. Ám ezeket az adatokat túlzónak gondolom. Hogy kell-e védeni a katolikus egyházat, vagy nem, vagy mit gondolok róla, meg a nemiségről, az egy dolog. Az viszont itt fontos, hogy ki miből indul ki. Szóval, az sehol, senkinek nem mindegy, hogy ha valaki abban találja meg az önigazolását, hogy a másik is bűnözik, valakinek a rossz dolgain rugózik, és úgy állítja be magát jónak. Az embernek a gondolkodásában, képességeiben, az értékrendjében kell bízni, és nem valaki mást besározni, hogy nagyobbnak lássa magát. Ha meg keresztény az ember, akkor meg az igazán fontos dolog az, hogy Isten elfogadja őt. Miután létrehozta az embert, majd elvesztette, aztán visszaszerezte, helyre is tudja állítani. Nem azért lesz jó valaki, mert jobb mondjuk egy szerzetesnél, hanem azért, mert Isten bízik benne.

  Válasz
  • Evelyn
   2021.02.25., 22:14

   Nagyon jól meg írta!!!
   Nem akarok védeni senkit de pontossan a hárítás a legtöbb ember eszköze, az helyett hogy Önmaga gyarlóságait akarná meglátni és bűnbánatot végezne! És kérné Jézust hogy szabadítsa meg ezekből a megkötözötségekből! Mindig a hárítás- Ez NEM jó!

   Válasz
  • ürgebürge
   2021.05.05., 00:25

   gondolod. Milyen bizonyítékokkal támasztod alá? A könyv szerzője évekig kutatott a témában te pedig 1 percig sem. csak gondolod. az baromira kevés.

   Válasz
 • Istenakinincsen
  2021.03.03., 22:57

  Miért nem jelenik meg a hozzászólásom?

  Válasz
 • Istenakinincsen
  2021.03.03., 23:16

  Évezredes globális probléma egy kis szelete ez.Hazugságra épült minden vallás,és a hitre alapozott.Elképesztő hogy ez még mindíg működik!
  Okos eszközök intelligens emberek…és az istenek?hmmm.Tényleg ilyen ostoba birkák még az emberek?
  A másik probléma amit én nem tudnék jobban leírni:Keressetek rá!-nem-kene-annyi-gyereket-csinalni—mit-lehet-kezdeni-a-fold-tulnepesedesevel-

  Ez a két dolog a magja minden “emberi”földi problémának.
  Mik a lehetőségek?Ki fogja végre azt mondani,hogy elég volt a hazudozásból!

  Az eredmények itt láthatóak tisztán:Keressetek rá!a-bun-kereskedoi-mariana-van-zeller-natgeo/

  Ezt akarjuk?Ilyenek vagyunk mi “emberek”???

  Válasz
  • Csillagvirág
   2021.04.17., 20:49

   Valóban hazugságra épültek a vallások, mert Isten nem teremtett vallásokat,és az isten sem létezik, akiről ön azt mondja, hogy nincs-valóban nincs- de nézzük, mit mondanak azok a tudósok, kutatók, akik vették a fáradságot és utánanéztek alaposan a témának és prezentálták is azokat. A keresőbe csak ennyit kell írni: teremtéstudomány

   Válasz
 • Istenakinincsen
  2021.03.03., 23:21

  Linket nem enged a bien….http-t www-t töröltem a linkek elől,írd elé hogy lásd a valóságot amit én nem tudok olyan tökéletesen leírni!

  Válasz
 • Csillagvirág
  2021.04.17., 20:41

  “Azt nem tudom mondani, hogy nem hiszek semmiben, de azt igen, hogy a vallásoknak úgy általában több kárát látom, mint hasznát.” – Ezzel Isten is így van kedves Erzsébet, Ő nem vallásokat alapított. A teremtestudomany.hu weboldalon a tudósok kutatásainak eredményeit is megnézhetjük.

  Válasz

Írj egy hozzászólást