Minimalista lakások és dizájn ötletek

Minimalista lakások és dizájn ötletek

Címlap / Otthon / Dekor / Minimalista lakások és dizájn ötletek

Funkcionalitás

Nagyon fontos, hogy csak olyan bútorokat, elektromos gépeket és tárgyakat szerezzünk be, melyeknek praktikus funkciója van és ténylegesen gyakran használjuk őket. Ehhez kapcsolódóan pedig fontos megemlíteni a többfunkciós bútorokat is, hiszen ezzel helyet spórolhatunk a lakás összes helyiségében. Nagyszerű többfunkciós opciókat találhatunk például az ülőbútorok között. Érdemes lehet tehát egy olyan sarokkanapét beszerezni, mely kihúzható formában vendégágyként is használható lesz majd. Egy sarokkanapé egyébként is nagyszerű választás lehet, hiszen így egy bútorral tudsz lefedni egy nagyobb nappalit – nem szükséges tehát több fotel és puff beszerzése. Ez azért is előnyös, mert a minimalista stílus fontos jellemzője a szellős és tágas terek megtartása. Bátran nézz tehát szét a kanapék között nagyobb, l- vagy u-alakú darabokat keresve.

Rendszerezés

Természetesen, az hogy nincsenek látható helyre elhelyezve használati tárgyak és díszek, nem jelenti azt, hogy otthonunk ténylegesen üres. Mindez hatékony rendszerezéssel és pár hasznos bútor beszerzésével könnyedén megoldható a te otthonodban is. Ehhez tehát fontos lehet valamilyen polc vagy szekrény beszerzése. Nagyszerű ötlet lehet komódok elhelyezése a nappaliban vagy a hálószobában, ahol a napi használatban lévő holmikat rendszerezheted. Ezzel biztosíthatod a rendet és letisztultságot minden helyiségben.

Színek és fények

A minimalista stílus jellemzően visszafogott, neutrális színekkel dolgozik. Tehát legtöbb esetben a fehér, fekete, szürke, barna, bézs, és esetleg pasztell színek uralkodnak. Fontos továbbá, hogy egy helyiségben maximum két-három eltérő színt válogassunk, és ezek is összhangban legyenek. Végezetül fontos a lámpák elhelyezésére is kitérni, mivel ezeket a leginkább láthatatlanul kell majd elhelyeznünk. Természetesen minimalista lámpákat is találunk az üzletek kínálatában, azonban itt is fontos az összhangra törekedni.

A fotó forrása: Pinkystock / Shutterstock.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást